Van Dijk weer aanvoerder: "Nu moeten andere jongens opstaan"

Van Dijk weer aanvoerder: "Nu moeten andere jongens opstaan"

7 september 2018 – Voor de laatste keer droeg Wesley Sneijder donderdagavond tegen Peru de aanvoerdersband bij het Nederlands elftal. Virgil van Dijk, de vaste captain onder Ronald Koeman, neemt de band weer over van de recordinternational. De verdediger stond tegen Peru met alle liefde de aanvoerdersband af aan de afzwaaiende Sneijder.
"Het was te verwachten, maar Sneijder verdiende het ook", vertelt hij aan FOX Sports. "Het is een eer om met hem samen te spelen. Hij is een uitstekende voetballer, maar ook een uitstekend persoon om in je elftal te hebben. Zo iemand ga je zeker missen. Nu moeten andere jongens opstaan. Er zal geen tweede Wesley zijn, maar wat ik al zei: er zullen andere jongens op moeten staan. Maar daar ben ik niet bang voor."
Van Dijk zal zondag tegen Frankrijk weer vanaf het eerste fluitsignaal de aanvoerdersband dragen. De Liverpool-verdediger verwacht dat Oranje het lastig krijgt tegen de Fransen. "We weten dat Frankrijk het niet erg vindt om in te zakken, ondanks dat ze geweldige spelers hebben voorin. Voor ons is het dan zaak om de bal vast te houden en vooral niet slordig te zijn."  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020