Musonda last minute naar Vitesse: "Het was erg hectisch"

7 september 2018, 09:51

Op de slotdag van de zomerse transferwindow maakte Charly Musonda de tijdelijke overstap van Chelsea naar Vitesse. Slechts twee uur voor het sluiten van de transfermarkt werd de 21-jarige Belg gevraagd of hij naar de Eredivisie wilde verkassen. Wat volgde was een race tegen de klok.

In gesprek met De Gelderlander vertelt Musonda hoe de overgang verliep. "Het was erg hectisch", begint hij. "Ik zei 'ja' en moest vervolgens met spoed naar Stamford Bridge om mijn handtekening te zetten. Ik woon een uur van het stadion. Het was wel een race tegen de klok, ja, zo met de auto door Londen. Om kwart voor twaalf Nederlandse tijd was het papierwerk pas geregeld. Een kwartier voor de deadline."

Vitesse toonde de afgelopen jaren vaker interesse in Musonda. "Ik was vereerd, maar koos andere avonturen. Nu is het zo ver. En ik ben blij. Vitesse is een mooie club. Met Europese ambities. Waarom alles dan zo laat tot stand is gekomen? Ik wilde eerst mijn kansen bij Chelsea afwachten. Daarna werd alles kort dag."

Chelsea verhuurde Musonda eerder aan Real Betis en Celtic. Anderlecht wilde de aanvaller ook op huurbasis overnemen, maar de Belg verkoos Vitesse boven de Belgische club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen