Cillessen blij met basisplek: "Maar het biedt zeker geen garanties"

7 september 2018, 08:37

Niet Jeroen Zoet, maar Jasper Cillessen verdedigde donderdagavond tegen Peru het doel van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman geeft de voorkeur aan de 29-jarige doelman van FC Barcelona, ondanks een gebrek aan speeltijd bij zijn club. Cillessen zal ook zondag tegen wereldkampioen Frankrijk de nummer 1 zijn.

"Dat geeft een lekker gevoel. Maar het biedt zeker geen garanties, ik moet blijven presteren", vertelt de keeper in gesprek met De Telegraaf. Waar Zoet wekelijks onder de lat staat bij PSV, daar zit Cillessen in Barcelona op de bank. "Het is niet zo dat we op de training bij Barcelona niets doen hè. Ook als ik niet veel speel, weet ik toch mijn vorm te behouden, dat is prettig. Voorheen speelde ik altijd alle wedstrijden, nu niet. Ik moet me focussen op de wedstrijden die ik krijg."

Marc-André ter Stegen is de eerste doelman van de Catalanen. Hij staat in de competitie en Champions League onder de lat bij Barcelona. In het bekertoernooi mag Cillessen zijn kunsten vertonen. "Als we ver komen in het bekertoernooi, hebben we een mooi schema voor de boeg. Dan kan ik toch best veel in actie komen. In de zomer heb ik aangegeven dat ik graag meer wil spelen. Maar ja, Barcelona wilde niet meewerken aan een transfer en ik heb met m'n volle verstand voor vijf jaar getekend. Dan ga ik geen transfer forceren. Ik focus me op de wedstrijden die ik krijg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen