Koeman onder de indruk van debuterende De Jong

7 september 2018, 08:00

Frenkie de Jong heeft in zijn eerste wedstrijd voor het Nederlands elftal meteen laten zien wat hij in huis heeft. De 21-jarige Ajacied werd tegen Peru (2-1) veel in het spel betrokken en had met een assist op de gelijkmaker van Memphis Depay een aandeel in de zege. De Jong wordt na zijn vuurdoop bewierookt, ook door Ronald Koeman.

De bondscoach bracht de middenvelder na een helft spelen binnen de lijnen. Of het aan De Jong lag of niet: Oranje speelde na rust een stuk sterker dan in de eerste helft. "Het is eigenlijk heel knap als je op dit podium speelt en je doet hetzelfde als je gewend bent bij Ajax", zegt Koeman tegenover de NOS.

"Van tevoren was al bepaald dat Wijnaldum en Strootman de eerste en Pröpper en Frenkie de tweede helft zouden spelen. Er zit heel veel toekomst in hem. Op een gegeven moment houd je het ook niet meer tegen", aldus de bondscoach.

Niet alleen Koeman, ook Memphis Depay is lovend over de debutant. "Als hij zo blijft doorgaan, kan hij de rol van spelverdeler zeker op zich gaan nemen. Ik ben fan van hem", aldus de maker van de twee doelpunten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen