Sneijder geeft Memphis shirt: "Dat betekent heel veel voor mij"

Sneijder geeft Memphis shirt: "Dat betekent heel veel voor mij"

7 september 2018 – Eén van de spelers die een voortrekkersrol bij het 'nieuwe Oranje' moet krijgen, is Memphis Depay. De afzwaaiende Wesley Sneijder benadrukte dat donderdagavond nogmaals door na afloop van de wedstrijd tegen Peru (2-1) zijn wedstrijdshirt aan de 24-jarige aanvaller te geven. Een grote eer, vindt Memphis.Het symbolische gebaar doet de aanvaller van Olympique Lyon goed. "Wesley heeft zijn shirt aan me gegeven, dat betekent heel veel voor mij", citeert het ANP hem. "Sinds ik bij Oranje zit, probeert hij me te helpen. Ook buiten het veld hebben we af en toe contact. Hij is een grote inspiratiebron voor mij. Wesley laat iedere wedstrijd zoveel kwaliteit op het veld zien."

Memphis, die in de oefenwedstrijd beide doelpunten voor zijn rekening nam, beschouwt Sneijder als voorbeeld. "Ik probeer net als hem ook uit te groeien tot iemand die iets kan betekenen voor dit team en voor ons land. Als aanvaller wil ik het verschil maken op het veld. Het is lekker om nu belangrijk te zijn voor de ploeg, we hebben echt gevochten voor deze overwinning."

Frenkie de Jong
Memphis was na afloop van de wedstrijd niet alleen lovend over Sneijder, maar ook over de debuterende Frenkie de Jong. "Als hij zo blijft doorgaan, kan hij de rol van spelverdeler zeker op zich gaan nemen. Ik ben fan van hem, hij begon me op het veld gelijk te voeden met ballen. Gisteren maakte ik daar al een grapje over. We waren in het hotel aan het voetbaltennissen op zo'n tafel. Ik zat in een hoekje, maar Frenkie raakte de bal verkeerd en schoot 'm naar mij. Ik zei: hey, je bent me al aan het zoeken hè? Vandaag heeft hij me gevonden op het veld."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020