Gisteren gemist: groots afscheid Sneijder, akkoord in Denemarken

7 september 2018, 00:30   Bijgewerkt: 6 september 2018, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 6 september.

Recordinternational Sneijder krijgt een waardig afscheid met zege

Wesley Sneijder heeft afscheid genomen van het Nederlands elftal met een overwinning. De recordinternational had weliswaar maar een klein aandeel in de 2-1 zege op Peru, maar het gebaar van Nederland aan het adres van de middenvelder, was prachtig in de Johan Cruijff ArenA. Memphis Depay zorgde ervoor dat Sneijder zijn 134ste interland - en tevens zijn allerlaatste - donderdagavond afsloot met een overwinning op Peru.

Jong Oranje komt niet verder dan remise in Engeland

Het doel was een overwinning, maar Jong Oranje is donderdag niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel bij koploper Jong Engeland. Bij het debuut van bondscoach Erwin van de Looi hadden de Nederlandse talenten het moeilijk en was een gelijkspel het hoogst haalbare. Kwalificatie voor het EK is daarom nog ver weg.

Doorbraak in Denemarken: zondag beste elf tegen Wales

Eindelijk heeft de Deense bond een akkoord bereikt met de selectie over een nieuwe cao. Reden voor veel optimisme is het nog niet, maar de situatie is nu wel tijdelijk opgelost. Daardoor kan Denemarken zondag 'gewoon' met de sterkste ploeg aantreden tegen Wales in de Nations League.

Duitsland en Frankrijk stellen teleur in Nations League

In de Nations League-groep van Nederland hebben Duitsland en Frankrijk donderdag allerminst voor spektakel gezorgd. In München stapten beide landen van het veld bij een 0-0 eindstand. Daar leken beide landen vrede mee te hebben, al zette Duitsland nog het meest aan.

Sneijder: "Heb altijd een grote mond gehad, maar dit doet me wat"

Wesley Sneijder heeft met volle teugen genoten van zijn afscheidswedstrijd bij het Nederlands elftal. Hoewel de middenvelder zijn stempel niet kon drukken zoals in zijn beste jaren in Oranje, kreeg de recordinternational het afscheid dat hij verdiende. "Het was een bijzondere avond, ik heb van elke seconde genoten", glimlachte Sneijder, die later nog tot [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/338077/knvb-kroont-afzwaaiende-sneijder-tot-bondsridder/,_blank,bondsridder] werd gekroond. 

Debutant Frenkie de Jong: "Super om met Sneijder te spelen"

Op de avond dat Wesley Sneijder afscheid nam van het Nederlands elftal, maakte Frenkie de Jong zijn debuut. De 21-jarige Ajacied kwam in de rust in het veld en leverde de assist bij de gelijkmaker van Memphis Depay. Hij kijkt tevreden terug.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen