Sneijder: "Heb altijd een grote mond gehad, maar dit doet me wat"

Sneijder: "Heb altijd een grote mond gehad, maar dit doet me wat"

6 september 2018 – Wesley Sneijder heeft met volle teugen genoten van zijn afscheidswedstrijd bij het Nederlands elftal. Hoewel de middenvelder zijn stempel niet kon drukken zoals in zijn beste jaren in Oranje, kreeg de recordinternational het afscheid dat hij verdiende. "Het was een bijzondere avond, ik heb van elke seconde genoten", glimlachte de middenvelder trots."Dat je nog op gelijke hoogte komt, maakt het allemaal net wat prettiger", aldus Sneijder, die na het duel een prachtig eerbetoon kreeg van (oud-)medespelers, coaches en bekenden. Na een uur voetballen zat zijn rol er op het veld op tijdens de oefenwedstrijd tegen Peru (2-1 winst). Met een pass op Ruud Vormer had hij overigens zomaar nog een assist kunnen geven in zijn afscheidsduel.

"Jammer dat 'ie er niet in ging, maar uiteindelijk was het een mooie wedstrijd", vond de recordinternational, die de microfoon greep na zijn eerbetoon direct na het duel. "Ook ik word van zo'n afscheid stil. Ik heb altijd een grote mond gehad, maar dit doet me wel wat. Ik heb een fantastische tijd gehad bij Oranje, met de spelers met wie ik heb samengespeeld. Ook zij hebben mij steeds gesteund, we waren steeds een team. Met name de weg naar eindtoernooien ga ik enorm missen."

Ook voor de fans had hij nog mooie woorden. "Ik wil jullie bedanken. De fans, die altijd overal mee naartoe reisden. Waar we ook waren, het Oranje-legioen was er ook", liet Sneijder weten. "Daar genieten wij van als voetballers. Dat krijgen we mee op het veld en dan gaan we nog iets harder. Ik wil de KNVB bedanken voor deze mogelijkheid, ik heb ervan genoten. Ik hoop jullie ook. En ik beloof jullie: tijdens het volgende WK ben ik er ook bij op de Oranje-pleinen." 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020