Jong Oranje komt niet verder dan remise in Engeland

6 september 2018, 22:39

Het doel was een overwinning, maar Jong Oranje is donderdag niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel bij koploper Jong Engeland. Bij het debuut van bondscoach Erwin van de Looi hadden de Nederlandse talenten het moeilijk en was een gelijkspel het hoogst haalbare. Toch was dat niet waar het team voor was gekomen.

In het eerste bedrijf kon Jong Oranje nog goed meekomen, maar na de pauze was Jong Engeland de betere ploeg. Voor rust kreeg Guus Til nog een mogelijkheid, die niet tot een treffer leidde. Engeland was de betere ploeg en leek op 1-0 te komen via Ryan Sessegnon. Het talent van Fulham knalde vanuit een fraaie positie echter over. Ook Demarai Gray kreeg een grote mogelijkheid, maar zag zijn harde knal tegen de lat boven Justin Bijlow uiteen spatten. Die poging vond plaats in de slotfase, waardoor Jong Oranje nog blij moest zijn met een 0-0 gelijkspel.

Toch doet het team van Van de Looi slechte zaken in Groep 4 van de EK-kwalificatie. Jong Oranje staat tweede, met vijf punten minder dan Jong Engeland. Dinsdag speelt Nederland in Doetinchem tegen Jong Schotland. Die ploeg staat derde en won vanavond met 3-0 van Jong Andorra. Daardoor is het verschil nog maar één punt.

De beste nummers twee van de negen groepen plaatsen zich eveneens voor het EK in 2019. Op dit moment hoort Jong Oranje daar nog niet bij, waardoor EK-plaatsing serieus in gevaar is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen