Recordinternational Sneijder krijgt een waardig afscheid met zege

6 september 2018, 22:40   Bijgewerkt: 7 september 2018, 00:03

Wesley Sneijder heeft afscheid genomen van het Nederlands elftal met een overwinning. De recordinternational had weliswaar maar een klein aandeel in de 2-1 zege op Peru, maar het gebaar van Nederland aan het adres van de middenvelder, was prachtig in de Johan Cruijff ArenA. Memphis Depay zorgde ervoor dat Sneijder zijn 134ste interland - en tevens zijn allerlaatste - donderdagavond afsloot met een overwinning op Peru. 

134 interlands. 31 doelpunten. Een WK-finale en een bronzen plak op het WK. Recordinternational. Het Nederlands elftal nam donderdagavond afscheid van een grootse speler. Dat de Johan Cruijff ArenA - het stadion waar Sneijder doorbrak als voetballer, destijds onder Ronald Koeman - by far niet vol zat, was meer dan zonde. Het was namelijk dan toch echt de laatste keer dat we Sneijder in een Oranje-shirt zagen.

Maar echt zijn stempel drukken zoals hij dat in zijn beste jaren elke interland deed, lukte tegen Peru in zestig minuten niet. In alles kon je weliswaar van Sneijder genieten, maar toch vooral omdat het zijn laatste interland was. Ook de middenvelder zelf kon genieten van vooral randzaken: het oplopen met zoontje Xess Xava, het dragen van de aanvoerdersband en het feit dat heel de wereld was uitgelopen voor hem. Van Louis van Gaal, Gianni Infantino tot aan (oud)-ploeggenoten zoals Frank de Boer, André Ooijer, Boudewijn Zenden. Spelers die op het veld stonden toen hij tegen Portugal in 2003 zijn Oranje-debuut maakte.

Na de applauswissel voor Sneijder ging Oranje - dat voor de pauze ver ondermaats speelde, met Kevin Strootman, Ryan Babel en Daley Blind als grootste dissonanten - wel verder met beter voetballen, de lijn die in de tweede helft al werd ingezet. Debutant de Jong stond aan basis van de meeste aanvallen, zorgde voor tempo op het middenveld en drukte zijn stempel in het duel waarvoor hij zijn haasje krijgt. 

Overtuigend was het in de 4-4-2-formatie die Ronald Koeman uit de hoge hoed had getoverd zeker niet. Goed genoeg om wereldkampioen Frankrijk van de mat te spelen zondag, uiteraard evenmin. Met name het spel voor de rust zal Koeman zorgen baren, al was het werd het wel de tweede overwinning van de bondscoach. Memphis schoot een kleine tien minuten voor het einde binnen, nadat de bal van Quincy Promes werd gekraakt.

Man of the match: Wesley Sneijder

De beoordelingen van Oranje volgen morgen op FCUpdate.nl in het 'Oranjerapport'.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen