Nederlands elftal in 4-4-2-formatie met Tete, Vormer en Babel

6 september 2018, 19:46   Bijgewerkt: 6 september 2018, 20:44

Het Nederlands elftal oefende onder Ronald Koeman meermaals in een 5-3-2-formatie, maar de bondscoach van Oranje kiest donderdagavond voor een 4-4-2-systeem in de oefeninterland tegen Peru. De keuzeheer heeft basisplaatsen ingeruimd voor onder meer Kenny Tete, Ruud Vormer en Ryan Babel. Uiteraard staat ook de afzwaaiende Wesley Sneijder in de basis.

Koeman gaf eerder deze week aan dat hij tegen Peru ongeveer hetzelfde elftal het veld in zal sturen als zondag tegen Frankrijk in de Nations League. De bondscoach heeft zodoende donderdag de contouren van het nieuwe Oranje geschetst. Koeman laat zijn ploeg spelen met vier verdedigers, met Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk als centrum. Laatstgenoemde draagt vanavond niet de aanvoerdersband, omdat Sneijder die eer heeft gekregen tijdens zijn afscheidsduel. De recordinternational zal tegen Peru ongeveer zestig minuten spelen.

Daley Blind is de linksback, terwijl Tete op rechts de voorkeur krijgt boven Daryl Janmaat. Opmerkelijk, aangezien Tete bij Olympique Lyon geen vaste basisplaats heeft en Janmaat met zijn club bovenaan staat in de Premier League. In de middenlinie staan Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Sneijder en Ruud Vormer geposteerd. De sterspeler van Club Brugge maakte tijdens de vorige interlandperiode zijn debuut en mag vanavond dus weer starten. Frenkie de Jong en Tonny Vilhena zitten zodoende op de bank. Voorin krijgen Ryan Babel en Memphis de kans van Koeman.

Het duel met Peru begint om 20.45 uur en is te volgen via de liveticker op FCUpdate.nl.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Tete, De Ligt, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Vormer, Strootman; Sneijder; Babel, Memphis

Peru: Gallese; Advíncula, Ramos, Santamaría, Trauco; Yotún, Aquino, Cueva, Loyola; Carrillo, Farfán

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen