Spoorboekje: Oranje op rapport, Eerste Divisie in actie

7 september 2018, 14:19

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 7 september.

Nieuws

Loting play-offs Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen grepen dinsdag naast een WK-ticket, dus moeten zij zich via de play-offs zien te plaatsen voor de eindronde in Frankrijk. Het wordt geen eenvoudige klus voor de speelsters van bondscoach Sarina Wiegman, want zij moeten een dubbele play-offronde zien te overleven. Nederland is net als Zwitserland een geplaatst team en treft in de halve finale Denemarken of België. De loting vindt vanmiddag om 14:00 plaats in Nyon.

Specials

Het Nederlands elftal op rapport

Wesley Sneijder nam donderdagavond afscheid van het Nederlands elftal en alles stond in de schaduw van dat eerbetoon. Toch moet Oranje door en op de korte termijn speelt het tegen Frankrijk. Welke conclusies kunnen we in dat oogpunt trekken na het duel met Peru: wie waren sterk en wie vielen eronder uit?

Wedstrijden

SC Cambuur – RKC Waalwijk (20.00 uur)

Het Nederlandse publiek nam gisteravond afscheid van recordinternational Wesley Sneijder, vanavond vindt in Leeuwarden een kleinschaliger afscheid plaats. SC Cambuur zwaait clubicoon Martijn Barto uit. De spits speelde zeven jaar in het geel-blauw. En er wordt daarna overigens ook gewoon gevoetbald. Na het afscheid van Barto neemt Cambuur, dat derde staat in de Eerste Divisie, het op tegen nummer acht RKC Waalwijk. Saillant: in het verleden speelde Barto ook voor RKC. 

Italië – Polen (20.45 uur)

Voor Italië en Polen start vandaag de Nations League. De landen zijn in Divisie A ingedeeld in Groep 3, waarin Portugal de derde deelnemer is. Geen zwakke groep, maar absoluut niet de sterkte van de vier. Dat biedt mogelijkheden voor alle drie landen. Italië miste de afgelopen zomer het WK en zal zich met bondscoach Roberto Mancini ongetwijfeld willen revancheren. En Polen, dat zint na het teleurstellend verlopen WK ook op sportieve wraak.

Turkije – Rusland (20.45 uur)

We gaan een divisie naar beneden. Daar nemen Turkije en Rusland het vanavond in Groep 2 tegen elkaar op. De winnaar van de groep promoveert naar de hoogste divisie, dus kunnen de Turken en Russen direct een goede stap zetten. De groep wordt gecompleteerd door Zweden, dat maandag aantreedt tegen Turkije. Vlak voor het WK, op 5 juni, eindigde een oefenwedstrijd in 1-1. Komt er dit keer wel een winnaar bij Turkije – Rusland?

Voetbal op tv

20.00 uur: Keuken Kampioen Divisie Live, FOX Sports 1, schakelprogramma Eerste Divisie

20.00 uur: Go Ahead Eagles – FC Volendam, FOX Sports 2, live verslag Eerste Divisie-wedstrijd

20.00 uur: SC Cambuur – RKC Waalwijk, FOX Sports 3, live verslag Eerste Divisie-wedstrijd

20.00 uur: UEFA Nations League Switch, Ziggo Select, schakelprogramma Nations League

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.45 uur: Italië – Polen, Ziggo Voetbal, Italië  - Polen, live verslag van Nations League-duel

20.45 uur: Turkije – Rusland, Ziggo Sport, live verslag van Nations League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen