Niet twee, maar één duel schorsing voor keeper Drommel

6 september 2018, 19:50

Er is donderdag een einde gekomen aan de rel rond keeper Joël Drommel. De KNVB heeft duidelijkheid verschaft over de schorsing van de doelman van FC Twente en maakt bekend dat hij één duel niet in actie mag komen. Dit in verband met het feit dat hij het trainingskamp van Jong Oranje verliet om de voorkeur te geven aan zijn werkgever.

Drommel werd opgeroepen voor Jong Oranje, dat vanavond (donderdag) en volgende week dinsdag duels speelt in de EK-kwalificatie. Omdat hij bij die ploeg echter reserve zou zijn, besloot hij te kiezen voor zijn club FC Twente. Met zijn werkgever speelt hij zaterdag tegen FC Oss in de Eerste Divisie. De KNVB tolereerde dat niet en schorste hem vanwege die actie eerder deze week voor twee duels. De strafmaat is nu echter teruggebracht tot één wedstrijd.

Dat heeft te maken met bepaalde reglementen, waarover Nico-Jan Hoogma namens de KNVB uitleg geeft. "Om FC Twente snel duidelijkheid te geven, hebben we in eerste instantie het FIFA-reglement zoals het is toegepast op de situatie. Volgens dat reglement zou Drommel door het afhaken bij Jong Oranje niet speelgerechtigd zijn voor zijn club tijdens de huidige interlandperiode plus vijf dagen daarna", zegt de directeur topvoetbal. "Dat had betekend dat hij de wedstrijden tegen TOP Oss en FC Dordrecht had moeten missen. Vanwege de uitzonderlijke situatie dat FC Twente al een officiële wedstrijd speelt tijdens de interlandperiode, hebben we redelijkerwijs besloten dat Drommel alleen die wedstrijd aan zich voorbij hoeft laten te gaan. Liefst hadden we dit meteen gedaan, maar de menselijke interpretatie van deze specifieke FIFA-regel liet langer op zich wachten."

Ted van Leeuwen geeft namens Twente ook zijn reactie op de clubwebsite. "Voor speler, club en bond is het goed dat er duidelijkheid gekomen is. FC Twente was op de hoogte van de reglementen en de speelruimte die FIFA de nationale bonden biedt. En de zaak lag gecompliceerder dan menigeen dacht. We zijn overigens content met de flexibele houding die de KNVB betracht heeft. De bond heeft de nuances aangevoeld en het sportieve belang laten prevaleren."  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen