Gestopte Coutinho: "Ik heb zin in het leven na het voetbal"

6 september 2018, 14:51

Gino Coutinho richt zich na een lange carrière als profspeler op zijn leven ná het voetbal. De 36-jarige doelman leverde onlangs zijn contract bij NEC in. Met lood in zijn schoenen stapte Coutinho vorige week dinsdag de auto in om de clubleiding van de Nijmegenaren te vertellen dat hij zijn handschoenen aan de wilgen hangt.

Het gesprek verliep goed, maar Coutinho keek er flink tegenop om het einde van zijn profcarrière aan te kondigen. "Ik voelde wel spanning. Hoe wordt erop gereageerd? Ik ben altijd bezig met het gevoel van de ander. Nu koos ik echt voor mezelf", vertelt hij aan De Gelderlander. "Elke dag wordt een fysieke en mentale inspanning gevraagd. Ik kon niet meer altijd volle bak gaan. Ik heb dat al zolang gedaan. Dan stop ik mijn energie liever ergens anders in.''

Hoewel hij er jaren deel van uitmaakte, houdt Coutinho niet van het voetbalwereldje. "Alles wat in het voetbal belangrijk is, is in het echte leven niet belangrijk. Ik kijk niet naar wat iemand heeft gepresteerd of bezit. Dat is in de voetbalwereld juist wel zo. Ik heb daar nooit aan meegedaan. Iedereen krijgt van mij evenveel respect. Of hij nu nog moet debuteren of al 100 duels heeft gespeeld, maakt voor mij geen verschil."

Woensdag nam de gestopte doelman afscheid van iedereen bij NEC. "Ik ging naar de club toe om iedereen gedag te zeggen. Ik heb geen traan om mijn beslissing gelaten. Het geeft juist positieve energie. Ik heb zin in het leven na het voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen