Van der Meijde noemt Sneijder in één adem met Cruijff en Gullit

Van der Meijde noemt Sneijder in één adem met Cruijff en Gullit

6 september 2018 – Andy van der Meijde heeft Wesley Sneijder als voetballer heel hoog zitten. De voormallig aanvaller vindt dat de recordinternational tot de beste Nederlandse voetballers aller tijden behoort. Sneijder neemt donderdagavond tegen Peru afscheid van Oranje.

"Hij hoort in de categorie Johan Cruijff, Ruud Gullit en Marco van Basten, 100 procent. Een Nederlands elftal zonder Sneijder was een mindere ploeg", vertelt Van der Meijde aan NUsport. "Wesley heeft heel veel betekend voor Oranje en is een van de belangrijkste mensen geweest die het Nederlands voetbal op de kaart heeft gezet. We waren natuurlijk al heel bekend, maar door Sneijder en zijn generatie is dat nóg beter geworden."

Van der Meijde en Sneijder speelden bij Ajax en Oranje met elkaar samen. "Ik weet nog dat we tegen Schotland speelden voor de kwalificatie voor het EK van 2004 en toen was hij echt on fire", vervolgt de oud-buitenspeler. "We hadden uit met 1-0 verloren, maar thuis wonnen we door Wesley met 6-0. Hij was man of the match en op dat moment al heel belangrijk voor het Nederlandse voetbal."

gerelateerd