Muyters leeft op bij Roda JC: "Ik had het allemaal wel gezien"

6 september 2018, 11:54

Hij was even helemaal klaar met de voetbalwereld, maar Tom Muyters heeft het plezier teruggevonden. De 33-jarige Belg is dit seizoen de eerste doelman van Roda JC Kerkrade. Daar tekende hij de afgelopen zomer een contract na een zware periode.

Muyters stond in het eerste half jaar van 2017 onder de lat bij het Turkse Samsunspor. Sportief ging het prima, maar financieel was het een puinhoop. "Ik had een goede indruk achtergelaten en was populair bij de supporters. Maar nadat ik mijn tekengeld met pijn en moeite had ontvangen, kreeg ik vanwege financiële problemen nog amper salaris", vertelt de doelman op clubwebsite van Roda JC.

Er ligt nog steeds een claim bij de Turkse club. "Ik denk dat ik amper tien procent van mijn salaris heb ontvangen. Toen mijn overgang naar Vitesse vervolgens op het laatste moment niet doorging, was ik er helemaal klaar mee en besloot ik te stoppen. Ik heb altijd goed voor mezelf gezorgd, gezond geleefd en er alles voor gedaan. Veel mensen, waaronder mijn ouders, verklaarden me voor gek. Ik kon het niveau nog goed aan en was pas 32 jaar, inderdaad een prima leeftijd voor een doelman. Maar ik had het allemaal wel gezien."

Muyters was twee maanden gestopt, maar ging als vriendendienst weer keepen bij de amateurs van FC Eindhoven. Daar hervond hij zijn liefde voor het spelletje. "Er wordt altijd gesproken over het zwarte gat. Nou, dat heb ik wel degelijk gezien. Daarom nam ik me voor dat als er iets moois voorbij zou komen, ik die kans meteen zou grijpen", aldus Muyters, die met Roda JC hoopt terug te keren in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen