Frederiksen tekent contract in Heerenveen: "Nu wil ik debuteren"

6 september 2018, 11:36

Emil Frederiksen tekende woensdag op zijn achttiende verjaardag een vierjarig contract bij sc Heerenveen. De Deense middenvelder wordt in Friesland als groot talent beschouwd en behoort sinds dit seizoen tot de eerste selectie. Zijn debuut in de hoofdmacht maakte hij echter nog niet.

De jonge middenvelder voetbalt inmiddels anderhalf jaar in Nederland. "Toen ik hier kwam, wilde ik zo snel mogelijk aansluiten bij het eerste elftal. Maar het gaat nog sneller dan ik had verwacht", vertelt Frederiksen in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik heb vanaf het begin van de voorbereiding bij de selectie gezeten, terwijl ik eigenlijk nog een jaar bij Heerenveen onder 19 mag voetballen. Nu wil ik debuteren en dit seizoen zoveel mogelijk minuten maken. Ik ga er alles aan doen om straks in het Abe Lenstra-stadion te voetballen."

Na een lastige beginperiode voelt de Deen zich helemaal thuis in Heerenveen. "De mensen bij de club zorgen goed voor me. Ze geloven in mij en ik heb er vertrouwen in dat ik straks in dat grote stadion speel. Oké, op het middenveld is veel concurrentie, want er zijn de afgelopen weken een paar nieuwe spelers gekomen. Maar ik zie dat niet als een probleem. Het is nu aan mij om de trainer te laten zien dat ik beter ben dan anderen."

Lees ook: Jarige Frederiksen zet krabbel onder nieuw Heerenveen-contract

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen