Deense soap: gesprekken opgestart, nog geen oplossing

6 september 2018, 10:30   Bijgewerkt: 6 september 2018, 12:10

Het is nog maar de vraag of Denemarken zondag in de Nations League tegen Wales wél met een volwaardig team aantreedt. De gesprekken tussen de Deense voetbalbond (DBU) en de vaste internationals zijn in elk geval weer opgestart. Dat bevestigt de voorzitter van de bond, Jesper Møller, in Deense media.

Het was geen gezicht: een bijeengeraapte selectie van zaalvoetballers en amateurs trad woensdagavond namens Denemarken in een oefenwedstrijd aan tegen Slowakije. De kersverse internationals deden het niet eens heel slecht: in Bratislava gingen zijn met slechts 3-0 onderuit. Zondag staat voor de Denen meer op het spel dan een oefenpotje.

"Ik heb geen verwachtingen en ik wil niemand druk opleggen. We moeten er een nachtje over slapen", zei Møller na afloop van de wedstrijd in Slowakije. "Ik wil van tevoren niets uitsluiten. Ik ben een positief persoon. We praten weer met elkaar. We gaan ons best doen om met het sterkst mogelijke elftal aan te treden tegen Wales."

De DBU en de vaste internationals zijn in een hevig conflict verwikkeld. Zij kunnen al geruime tijd geen overeenstemming vinden over een collectieve arbeidsovereenkomst, met als belangrijkste inzet de imagorechten. Hoewel een consensus ver weg lijkt, gaan de verschillende partijen hun best doen om voor zondag tot een oplossing te komen.

Åge Hareide (foto) zal zondag tegen Wales in elk geval weer de bondscoach van de Denen zijn. Of hij bij een akkoord over alle spelers kan beschikken, is nog maar de vraag. Clubs zijn niet verplicht om hun spelers (opnieuw) af te staan omdat ze na de eerste oproep al een keer huiswaarts zijn gekeerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen