Kluivert over Ajax: "Soms denk ik heel even: stond ik daar maar"

6 september 2018, 07:47

Justin Kluivert maakte de afgelopen transferperiode de overstap van Ajax naar AS Roma. Hoewel de negentienjarige buitenspeler geen spijt heeft van de transfer, denkt hij soms met weemoed terug aan zijn tijd in Amsterdam. Dat Ajax zich heeft geplaatst voor de Champions League, maakt hem trots.

"Het is wel een beetje gek. Tot deze zomer had ik nooit voor een andere club gespeeld dan voor Ajax. Niet dat ik spijt heb, hoor. Maar soms denk ik heel even: stond ik daar maar. Ja, ook omdat het nu zo goed gaat met ze", zegt Kluivert tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar ik gun het Ajax, echt, het zijn nog steeds mijn vrienden daar, ik heb er zo lang gespeeld. Maar ik zit zelf ook bij een mooie club, hè. Wij spelen ook Champions League. Ja, voor de loting kreeg ik wel even kriebels in mijn buik. Tegen Ajax spelen was wel heel bijzonder geweest."

In Rome hoopt Kluivert uit te groeien tot een completere speler. Het is de jonge aanvaller nog niet gelukt om een basisplaats te veroveren, maar Kluivert kwam in de Serie A wel twee keer als invaller binnen de lijnen. "Ik had ook niet verwacht dat ik er nu al meteen elke wedstrijd in zou staan, hoor. Ik lig op schema, vind ik. Ik leer veel, probeer zo snel mogelijk gewend te raken aan een wat andere manier van voetballen."

De afgelopen zomer was er veel te doen om Kluivert. Ajax wilde zijn contract verlengen, maar Kluivert koos voor een transfer. "Het is niet zo dat ik er last van had, maar ik ben wel blij dat het nu achter de rug is, en dat iedereen er vrede mee heeft. Ik kon me er best goed voor afsluiten, maar je krijgt het deels ook mee allemaal. Mensen vragen ernaar. Nu kan ik eindelijk weer gewoon lekker voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen