Sneijder: "Er zijn spelers die Blind hebben laten vallen"

Sneijder: "Er zijn spelers die Blind hebben laten vallen"

6 september 2018 – Wesley Sneijder heeft zich de afgelopen jaren flink geërgerd aan een aantal mede-internationals. De 34-jarige middenvelder meent dat zij niet alles uit de kast hebben gehaald om Oranje naar een hoger niveau te tillen. Wie de spelers zijn die bij de recordinternational het bloed onder de nagels vandaan hebben gehaald, laat Sneijder in het midden.In gesprek met Voetbal International doet de openhartige Sneijder uit de doeken dat de instelling van een aantal Oranje-internationals ondermaats was. "De laatste jaren bij Oranje heb ik me geërgerd aan de makkelijke manier waarop spelers zich hebben afgemeld. Vooral in de periode onder Guus Hiddink en Danny Blind. Als sommige spelers last hadden van hun pink of hun kleine teen, dan belden ze al af. Hoe kun je op zondagochtend al weten dat je op vrijdagavond niet kan spelen? En een paar dagen later zag je ze soms doodleuk bij hun club spelen. Donderstraal effe op, zeg."

Guus Hiddink en Danny Blind, die niet in hun Oranje-missie slaagden, waren de dupe van deze internationals. "Er zijn spelers die Hiddink en Blind hebben laten vallen. Ik ga geen namen noemen, die jongens weten zelf wel over wie ik het heb. Mocht ik zelf ooit iets te vertellen krijgen in de staf van Oranje, dan zal dat soort gasten een kwaaie hebben aan mij. Dan kun je beter verdergaan met spelers die misschien kwalitatief net iets minder zijn, maar die wél de pure wil hebben. Want daar begint bij Oranje alles mee: de trots en de wil om voor je land uit te komen."

Sneijder werkte in zijn carrière met veel trainers samen. Blind, die als bondscoach veel kritiek te verduren kreeg, behoort tot zijn topdrie. Henk ten Cate en José Mourinho staan eveneens op het podium. "Het ontslag van Blind heeft me echt pijn gedaan. Ik vond het volledig terecht dat hij na het vertrek van Hiddink de kans kreeg als bondscoach. Als assistent van Louis van Gaal had Blind perfect werk geleverd. Zijn invloed voor en tijdens het WK in Brazilië was groot. Zo'n vakman verdient het niet dat spelers zomaar afzeggen."

Sneijder speelt donderdagavond nog één keer in Nederlands elftal. Het oefenduel met Peru staat in het teken van het afscheid van de recordinternational.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019