Koeman en Sneijder: "Gaan op zoek naar een geweldige avond"

Koeman en Sneijder: "Gaan op zoek naar een geweldige avond"

5 september 2018 – Wesley Sneijder start tegen Peru voor zijn laatste interland als aanvoerder van het Nederlands elftal. Bij zijn afscheid, waar hij overigens erg naar uitkijkt, draagt hij de band. De recordinternational en bondscoach Ronald Koeman kijken uit naar het uitzwaaiduel, maar willen het ook vooral gebruiken als opmaat naar Frankrijk in de Nations League. Verder ging het over Frenkie de Jong, trainersambities en de genodigden."Ik ga er vooral van genieten. Het is mooi om erbij te zijn en het nog één keer mee te maken allemaal. Daar ben ik trots op dat het kan én mag", sprak Sneijder tijdens de voorbereidende persconferentie. Toch gaat het niet alleen maar over het afscheid van Sneijder donderdagavond in Amsterdam. "Ik focus me zoals altijd op het voetbal. Ik wil mezelf nog een keer laten zien en het team helpen richting Frankrijk. Daar gaat het ook om."

Met 134 interlands - momenteel nog 133 - neemt Sneijder donderadgavond afscheid. Of zijn record snel gebroken gaat worden? "Het zou gek zijn als er nooit meer iemand overheen gaat. Iemand van de huidige selectie? Matthijs de Ligt zou het wellicht kunnen verbeteren", aldus Sneijder. Eerder liet Koeman zich hetzelfde ontvallen.

Frenkie de Jong
Er was nóg een Ajacied die werd besproken, namelijk Frenkie de Jong. Bondscoach Ronald Koeman was vol lof over de debutant van de selectie. "Hij kan op meerdere plekken uit de voeten op het middenveld. Daarvoor heb ik hem ook geselecteerd, niet als verdediger. Hij heeft een groot inzicht en houdt zich op een hoger niveau ook goed staande. We zijn gezegend met zulke talenten."

Mogelijk debuteert hij al tegen Peru, wellicht nog niet. Hoe Oranje ook voor de dag komt, op dezelfde wijze zal het enkele dagen later ook tegen Frankrijk aantreden, bevestigde Koeman. "Een systeem waarin spelers zich happy voelen. En Wesley ook, maar hij past in elk systeem en past zich aan." 

Trainersloopbaan
Sneijder liet woensdag weten al gesprekken te hebben gevoerd met Ronald Koeman over een mogelijke rol in de technische staf van het Nederlands elftal. "Maar zolang ik voetballen nog steeds leuk vind, blijf ik dat doen. En daar haal ik nog steeds mijn voldoening uit. Daarna pas ga ik kijken kijken of het wat voor me is en of ik de cursus wil doen. Je moet de volledige focus hebben op wat je doet."

Koeman denkt ook dat er een trainer schuilt in Sneijder, de speler die hij destijds liet debuteren bij Ajax. "Maar het heeft tijd nodig om te veranderen van speler naar trainer. Maar hij heeft zoveel meegemaakt, dat is een voordeel. En hij is een liefhebber", glimlachte Koeman, die vervolgens hoorde hoe Sneijder hem weer loofde. "Hij heeft een fantastische trainerscarrière", aldus Sneijder.

Genodigden
Ook ging het in Zeist over de aan- en afwezigen bij de afscheidsinterland. Louis van Gaal zou zich hebben afgemeld, maar daar wist Sneijder niets van. "Volgens mij is hij er gewoon bij", glimlachte de middenvelder. Ook Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, zal aanwezig zijn in de Johan Cruijff Arena, evenals minister Bruno Bruins van Medische Zorgen en Sport en vele anderen.

Al met al moet het dus een mooie avond worden in Amsterdam. Koeman: "We gaan op zoek naar een geweldige avond. Een geweldige avond voor Oranje, Wesley en iedereen", aldus de bondscoach.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020