Koeman kiest Cillessen als eerste keeper van Oranje

5 september 2018, 15:35   Bijgewerkt: 5 september 2018, 16:04

Jasper Cillessen is voorlopig definitief de eerste keeper van het Nederlands elftal. Die keuze heeft bondscoach Ronald Koeman gemaakt in aanloop naar het duel in de Nations League met Frankrijk en eerst nog Peru. Hij vindt de goalie van FC Barcelona net iets sterker dan concurrent Jeroen Zoet: "In het totaalplaatje is hij net wat beter en dat is teleurstellend voor Jeroen."

Dat vertelde Koeman tijdens de persconferentie. "Beiden hebben twee duels gekeept en we willen duidelijkheid scheppen", vertelt Koeman. "Ook op andere posities, maar een keeperspositie is daarin wel net wat anders. Als Jasper regelmatig keept, heeft hij aangetoond daar weinig hinder van onder te vinden." Sergio Padt is uiteraard de derde doelman in de huidige selectie.

Omdat Cillessen in Catalonië in elk geval in de Copa del Rey keept en af en toe ook nog weleens een duel in de Primera Division of Champions League, maakt hij volgens Koeman dus genoeg minuten om eerste keuze te zijn. "Als het maandenlang geen wedstrijd spelen is, is het wellicht andere situatie", sprak Koeman in het algemeen over de spelers die minder aan speelminuten komen, zoals ook Kenny Tete.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen