UEFA gaat kijken naar uitdoelpunten-regel na kritiek van coaches

5 september 2018, 14:19

De UEFA gaat kritisch kijken naar de regel van uitdoelpunten in de Europese wedstrijden. Aanleiding daarvoor is de kritiek van diverse coaches van topclubs in Europa op de desbetreffende regel. "Zij denken dat het maken van uitdoelpunten niet meer zo moeilijk is als vroeger", aldus UEFA-competitiedirecteur Giorgio Marchetti.

Omdat de regel verdedigende tactieken in de hand werkt, zou er wellicht nogmaals kritisch gekeken moeten worden of er niet een aanpassing moet komen in de regelgeving. Momenteel is het namelijk zo dat uitdoelpunten 'dubbel' tellen, bij een gelijk doelsaldo. "De coaches willen dat we opnieuw naar die regel kijken en dus gaan we dat ook doen", verzekert Marchetti.

Bij die bijeenkomst waren onder anderen Jose Mourinho (Manchester United), Unai Emery (Arsenal), Massimiliano Allegri (Juventus), Julen Lopetegui (Real Madrid) en Carlo Ancelotti (Napoli) aanwezig. De regel van uitdoelpunten werd voor het eerst geïntroduceerd in 1965, als een alternatief om veel replay's of loting te voorkomen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen