Sneijder sprak met Koeman over een rol in technische staf Oranje

Sneijder sprak met Koeman over een rol in technische staf Oranje

5 september 2018 – Wesley Sneijder en Ronald Koeman hebben gesproken over een rol in de staf van het Nederlands elftal voor de recordinternational. Concrete afspraken zijn er nog niet gemaakt, omdat Sneijder eerst nog zo lang mogelijk door wil als voetballer. Maar in de toekomst zou de middenvelder, die donderdagavond afscheid neemt als international in de Johan Cruijff Arena, graag willen toetreden tot de technische staf van Oranje."We hebben gesproken over een mogelijke rol in de staf van Oranje in de toekomst. Dat vond ik een mooi compliment, dat iemand als Koeman zoiets ziet zitten", vertelt Sneijder tegenover Voetbal International. "We hebben het niet concreet gehad over wanneer dat zou kunnen gebeuren. Ronald weet dat ik eerst als speler zo lang mogelijk door wil. Maar het was een interessant gesprek."

De 133-voudig International denkt van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de spelers. "Ik heb zó ontzettend genoten van de eindtoernooien. Het groepsproces in de aanloop, het wekenlang met elkaar naar dat ene doel toewerken, van wedstrijd naar wedstrijd leven op het hoogste podium: dat zou ik dolgraag aan de andere kant meemaken. En ik denk dat ik met al mijn ervaring iets te bieden heb."

Sneijder denkt dat hij een goed referentiekader heeft om zich aan te passen een de technische staf. "Je kunt als trainer tactisch een genie zijn, maar als je de spelersgroep niet kunt managen, heb je een heel groot probleem", vertelt hij uit ervaring. "Want als je niet met je spelers kunt communiceren, kan je al die kennis niet overbrengen op de mensen die het op het veld voor je moeten doen. Een goed gevoel tussen trainer en spelers is cruciaal."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020