NEC steunt Twente en Sparta: "Commercie nu boven competitie"

5 september 2018, 08:28

Met alle sterke teams in de Eerste Divisie is de competitie kwalitatief sterker dan ooit, toch levert dat ook problemen op. De clubs moeten in actie komen, terwijl het tegelijkertijd internationals moet afstaan voor (oefen)duels van de nationale teams. Wat weegt zwaarder? FC Twente en Sparta Rotterdam kwamen dinsdag met duidelijke statements naar buiten: zij krijgen bijval van NEC.

Ook in Nijmegen vinden ze namelijk dat er iets moet gebeuren. "Nu gaat commercie boven een eerlijke competitie", stelt technisch directeur Remco Oversier. Hij vindt dat de KNVB moet ingrijpen, tegenover De Gelderlander. "Er wordt continu geroepen in Nederland dat het voetbal bovenaan staat. Maar we hebben het afgelopen jaar in de interlandperiodes ervaren dat het niet zo is", legt hij uit. Nico-Jan Hoogma legde eerder nog uit dat de clubs vorig seizoen zelf kozen voor deze opzet: toen hadden FC Twente, Roda JC en Sparta Rotterdam echter nog geen stem.

"Dit gaat de competitie beïnvloeden of je het nu wilt of niet", weet Oversier, die zich zodoende kan vinden in de kritiek uit Enschede en Rotterdam. "Dat moet je nooit toelaten. We zijn de ezel die zich voor de tweede keer stoot aan dezelfde steen. Ongelooflijk." Dit alles ontstond naar aanleiding van de keuze van Joël Drommel om zich af te melden bij Jong Oranje, waar hij derde keeper bleek te zijn. Door die keuze werd hij geschorst door de KNVB en zodoende mag hij komend weekend niet in actie komen bij FC Twente tegen TOP Oss. 

Lees ook:

- KN[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337972/knvb-verbiedt-drommel-uit-te-komen-voor-fc-twente/,_blank,VB verbiedt Drommel uit te komen voor FC Twente]

- KNVB reageert verbaasd op commotie in Eerste Divisie

- Sparta haalt géén internationals terug

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen