Miedema na teleurstelling: "Voelen nu een andere druk"

5 september 2018, 07:52

De teleurstelling was bijzonder groot toen de Nederlandse Vrouwen zich dinsdagavond niet wisten te plaatsen voor het WK in Frankrijk. Na een razendsnelle 2-0 achterstand in Oslo kon de veroordeling tot de play-offs niet uitblijven. "Je kunt het ontkennen, maar we voelen nu een andere druk", aldus Vivianne Miedema over de deelname aan de play-offs.

En dat had niet gehoeven, als Oranje beter was gestart tegen Noorwegen. Al zag Miedema dat het na het gewonnen EK in eigen land sowieso even anders was. "Het is gewoon moeilijk om na zo'n high weer terug op aarde te komen. Om je normale niveau te halen. Dat hebben we de laatste anderhalf jaar wel redelijk gedaan, hoor", vond de aanvaller tegenover het Eindhovens Dagblad. Toch ging het al veel vaker in deze WK-kwalificatiereeks pas goed in de laatste minuten. "Zó frustrerend dat het nu op het cruciale moment niet lukt."

Dus bleef Oranje steken op de 2-1 nederlaag en dus de tweede plaats. En dat is teleurstellend: "Mensen verwachten meer. Straks in de play-offs ook. Ik vind dat logisch, hoor. En zelf moeten we dat ook goed beseffen. Met de beide beentjes op de grond. Gewoon, hup, op nul beginnen. Het is allemaal niet ideaal, maar we zullen wel moeten", aldus Miedema.

Vrijdag vindt de loting plaats voor het WK in Frankrijk: Zwitserland, België, Denemarken en Nederland gaan de kokers in voor de loting van die play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen