Janmaat geniet bij Watford: "Lijfsbehoud blijft het doel"

Janmaat geniet bij Watford: "Lijfsbehoud blijft het doel"

5 september 2018 – Daryl Janmaat meldt zich als koploper van de Premier League bij het Nederlands elftal. Met Watford heeft hij na vier duels twaalf punten en dat zorgt voor een uitstekend gevoel bij de rechtsback. Worden zij het nieuwe Leicester City of is het daarvoor nog véél te vroeg? "Lijfsbehoud blijft voor ons en nog twaalf andere clubs het hoofddoel", verzekert de verdediger."Je hebt 40 punten nodig om in de Premier League te blijven. Zo'n geweldige reeks zet natuurlijk wel zoden aan de dijk. We moeten hiervan genieten. Het gaat ongelooflijk goed. En zeker thuis kunnen we van iedereen winnen", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Je hoeft niet als Manchester City te spelen om succesvol te zijn. Je kunt wel maximaal presteren door pragmatisch te werken. Met de spelers die je hebt, moet je er het beste van maken. En daarmee resultaat boeken. Dat het kan, laten we bij Watford zien."

Overigens had het ook zomaar kunnen zijn dat Janmaat niet meer bij Watford had gezeten, maar speler was van Feyenoord. Die club meldde zich deze zomer, al kwam het nooit tot een concreet voorstel. "Watford wilde me niet laten gaan. Als het daar al stokt, is het lastig om verder te praten. Feyenoord had ook het geld niet. Je kunt bij Watford niet aankomen met niets. Ze zijn niet achterlijk. Ik hoefde er dus niet eens over na te denken."

Vooralsnog kan de blik allereerst op het duel met Peru voor Janmaat, de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder. "Aan het einde van zo'n prachtige carrière in Oranje hoop ik dat hij kan afsluiten met een zege. Dat heeft hij verdiend. Een geweldige speler, een goede gozer en een sterke leider."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019