Scout De Visser over PSV-aanwinst Gutierrez: "Een topdeal"

4 september 2018, 18:14

Piet de Visser denkt dat PSV met het aantrekken van Erick Gutiérrez een slag heeft geslagen op de transfermarkt. De Eindhovenaren namen de Mexicaans international onlangs voor acht miljoen euro over van Pachucha. "Een topdeal", zegt De Visser.

De Visser (84), nog altijd als scout in dienst van Chelsea, is lyrisch over de 23-jarige middenvelder. "Wat mooi dat zo'n speler hier komt voetballen. Gutiérrez is een technische linkspoot, een begenadigd talent. Bij Mexico onder 17 en Mexico onder 19 liet hij al regelmatig zien de top te kunnen halen", vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad.

Volgens De Visser is Gutiérrez een speler die op elke positie op het middenveld kan spelen. "Zowel als 10, 8 en 6. Het is geen postbode, die gaat lopen met de bal. Nee, Gutiérrez heeft een steekpass tot zijn beschikking en is een echte spelmaker die overzicht heeft. Ziet hij een man vrij staan, dan gaat de bal er ook direct naar toe. Ik denk dat hij technisch beter is dan Andrés Guardado, maar fysiek nog wel minder."

Chelsea was niet in de markt voor Gutiérrez. "Bij Chelsea vonden we hem inderdaad te licht voor het Engelse voetbal, maar inmiddels is hij wat dat betreft wel gegroeid. Hij beweegt goed en is altijd aanspeelbaar", aldus de scout, die verrast was door de transfer. "Ze lieten daar ineens de prijs zakken, terwijl helemaal niemand het meer verwachtte. De zaakwaarnemer vertelde me zaterdag dat Gutiérrez per se naar PSV wilde en het is fantastisch dat het PSV gelukt is. De club mag John de Jong en ook directeur Toon Gerbrands dankbaar zijn voor het slagvaardige optreden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen