Zuidam over ontslag De Jong: "Dit heeft veel impact gehad"

4 september 2018, 16:50

Het ontslag van Jean-Paul de Jong als hoofdtrainer van FC Utrecht valt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam zwaar. De clubleiding zag zich dinsdag genoodzaakt afscheid te nemen van 'Mister FC Utrecht'. Toen de club De Jong acht maanden geleden aanstelde als opvolger van Erik ten Hag, waren er al twijfels bij de spelersgroep. Spijt van De Jong's aanstelling heeft Zuidam echter niet.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Zuidam dat het gedwongen vertrek van De Jong pijn doet in Utrecht. "We zijn een traject met hem gestart en ik vind dat hij het heeft verdiend dat we tot het uiterste zijn gegaan om met elkaar een werkbare situatie te creëren. Dan is het keihard als je de conclusie moet trekken dat het niet gelukt is. We kunnen zeggen dat we er alles aan gedaan hebben. Dus spijt? Nee. Maar het is heel moeilijk, ja."

Zuidam en De Jong kennen elkaar goed, wat het ontslag moeilijk maakt. "Dit heeft veel impact gehad. Je weet wat hij heeft betekend voor de club en ik ken hem al heel lang, ook op persoonlijk gebied. Ik heb veel respect voor hem en daarmee is deze beslissing een heel zware geweest."

De samenwerking is nooit optimaal geweest, vertelt Zuidam. "Dan moet je elkaar op een gegeven moment recht in de ogen aankijken en tot de conclusie komen dat het niet gelukt is om een situatie te creëren waarin er honderd procent vertrouwen is. Het wordt heel moeilijk en lastig om dat wél voor elkaar te krijgen en dat past niet bij de ambities van dit seizoen met deze selectie."

Lees ook: FC Utrecht snel op zoek naar nieuwe coach: nog geen gesprekken

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen