Wiegman kiest bekende tien én Bloodworth in Noorwegen

4 september 2018, 15:42   Bijgewerkt: 4 september 2018, 15:49

Sarina Wiegman kiest in het cruciale WK-kwalificatieduel met Noorwegen voor de bekende namen bij de Oranje Leeuwinnen. Tien van de elf dames die ook in de gewonnen EK-finale speelden en inmiddels al geruime tijd de kern van het elftal vormen, staan ook in Oslo in de basis dinsdagmiddag. Alleen Stefanie van der Gragt ontbreekt met een blessure: zij wordt vervangen door Dominique Bloodworth (voorheen Janssen).

Verder staan de gebruikelijke namen in het elftal van Wiegman: Sari van Veenendaal – zij stopte in het heenduel nog een Noorse strafschop – in het doel, Anouk Dekker centraal achterin, Sherida Spits en Jackie Groenen op het middenveld en uiteraard het bekende aanvalstrio: Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en Lieke Martens.

Het Nederlands team heeft aan een gelijkspel genoeg tegen Noorwegen voor de eerste plaats in de poule. Alleen bij een nederlaag is het veroordeeld tot de play-offs. De beste vier nummers twee spelen in oktober en november nog een play-offs: daar is de ploeg van Sarina Wiegman sowieso al voor geplaatst, maar dat zou in dit geval een flinke domper zijn.

Lees ook: Leeuwinnen gaan niet spelen voor een remise in Noorwegen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen