Janssen realistisch: "Als je omhoog wilt, moest er iets gebeuren"

Janssen realistisch: "Als je omhoog wilt, moest er iets gebeuren"

4 september 2018 – Willem Janssen vindt het zeer spijtig dat Jean-Paul de Jong is ontslagen als hoofdtrainer van FC Utrecht, maar beseft ook dat dit een gevolg was van de mindere relatie tussen de hoofdtrainer en de spelersgroep. "De clubleiding is niet gek, ze weten wat er speelt. De situatie is van de zomer geëvalueerd, en het is niet verbeterd", vertelt de captain.

Tegenover RTV Utrecht gaat Janssen in op het ontslag van clubman Jean-Paul de Jong, waarvan de spelersgroep overigens niet direct op de hoogte was. "We nemen met pijn in het hart afscheid van een clubicoon, maar als je zo snel mogelijk omhoog wilt, moet er wel iets gebeuren", sprak de realistische Janssen. En dus was een vertrek van de coach de beste oplossing.

Want de geruchten dat de spelersgroep en De Jong niet geweldig lagen, klopten. "Dat was wel duidelijk na de woorden van Frans van Seumeren bij zijn aanstelling", knikte Janssen. Toch voelt de verdediger zich ook medeschuldig over het ontslag. "Als wij de laatste twee duels met 3-0 hadden gewonnen, was het een heel ander verhaal geweest. Als er een trainer niet doorgaat bij een club, is iedereen schuldig. Deze situatie kent alleen maar verliezers."

En FC Utrecht wil omhoog: in de zomer werden met onder anderen Emil Bergström, Oussama Tannane, Leon Guwara, Joris van Overeem en Timo Letschert de nodige spelers gehaald. Desondanks was de competitiestart (1x winst, 1x, verlies, 2x gelijk) niet geweldig, ondanks dat De Jong als een Engelse manager ging werken in de Domstad. Janssen: "De selectie is dusdanig ingericht dat je omhoog wilt, dan is het jammer dat je moet concluderen dat er te weinig verbetering in heeft gezeten."

Brood in beeld als opvolger
FC Utrecht communiceerde dinsdagochtend dat met name de communicatie in de staf en tussen De Jong en spelers niet optimaal was en dat daarin geen progressie in zat. Ook liet Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, weten snel op zoek te gaan naar een opvolger. Volgens FOX Sports is de vrije Ruud Brood in beeld bij FC Utrecht. De afgelopen seizoenen was hij werkzaam als assistent-trainer van Phillip Cocu bij PSV.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021