Eriksen wil conflict met Deense voetbalbond tijdelijk oplossen

4 september 2018, 13:40

De ruzie tussen de selectie van Denemarken en de Deense bond lijkt vooralsnog tóch geen gevolgen te krijgen voor de komende wedstrijden van dat land tegen Slowakije (oefenduel) en Wales (Nations League). Aanvoerder Christian Eriksen heeft in een statement laten weten dat de spelers de oude voorwaarden voor een maand willen verlengen, zodat er tegen Slowakije én Wales gespeeld kan worden.

"Laten we tot een akkoord komen om het imago van het Deense voetbal te redden. Wij willen de komende interlands graag spelen", schrijft hij als aanvoerder namens de selectie. De collectieve arbeidsovereenkomst zou botsen met de individuele sponsorcontracten van de spelers. Eerder werd overigens een zelfde voorstel vanuit de spelers nog geweigerd door de voetbalbond. Zij zagen de houding van de voetballers als een staking: de voetbalbond overwoog zelfs een zaalteam of spelers uit de tweede en derde divisie op te roepen om in elk geval te kunnen spelen. Wordt er niet gespeeld, wacht er een forse straf: mogelijk worden ze zelfs uitgesloten van deelname aan het EK 2020. 

Eriksen hoopt echter op een andere oplossing: "We moeten dit snel oplossen in plaats van elkaar verder uit elkaar drijven", vindt hij. "Hopelijk gaat de bond ditmaal wel akkoord met ons voorstel, zodat we naar Slowakije kunnen reizen." Na de interlands zou er dan verder onderhandeld kunnen worden over de voorwaarden waaronder gespeeld moet worden in de nabije toekomst. 

De Deense bond lag vorig jaar ook al overhoop met de vrouwenploeg. Dat geschil werd na moeilijke onderhandelingen uiteindelijk opgelost.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen