Van Hintum over drukke zomer: "Was een gekkenhuis"

4 september 2018, 08:42

Bij Vitesse is de rust teruggekeerd. Eindelijk, een doldwaze transferzomer met talloze transfers, onder wie Martin Odegaard, Oussama Darfalou en Jake Clarke-Salter. Niet meteen de makkelijkste deals en dus was het soms best aanpoten voor technisch directeur Marc van Hintum. "Het was de voorbije maanden een gekkenhuis bij Vitesse."

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. "Ik liep op het einde wel op mijn tandvlees, hoor. Het is voetbal, dag en nacht. Letterlijk. Op het einde van de transferwindow was ik wat sneller geïrriteerd", vertelt Van Hintum, die vanaf de eerste minuut deze zomer al aan de bak kon omdat Vitesse in de voorronde van de Europa League speelde en Leonid Slutsky de selectie tijdens het trainingskamp op 6 juli al rond wilde hebben. Uiteindelijk bleek FC Basel in de Europa League te sterk.

Van Hintum haalde een elftal aan spelers en voor het eerst werd er ook serieus geld uitgegeven. "Jarenlang moest Vitesse zich richten op transfervrije spelers. Nu hadden we een bescheiden budget. Daar hebben we ook alles uit gehaald. Alle posities zijn dubbel bezet", toont de 'td' zich tevreden. Alleen een verdediger werd niet meer gehaald, na de blessure van Rasmus Thelander. "We hebben bewust gekozen niets te halen. Ook uit het samenwerkingsverband met Chelsea waren er geen opties."

Tegenover de komst van talloze spelers, staat het feit dat Vitesse er ook nog eens in slaagde om Tim Matavz en Bryan Linssen te behouden. Van Hintum: "Wij willen onze ambities verwezenlijken. Strijden om Europees voetbal. Dan moet je spelers met zulke kwaliteit behouden. Matavz kon veel geld verdienen, maar het bod uit China was laag. Het bod op Linssen hebben we ook afgewezen. Dat kwam pas laat in de markt. Kwaliteit terughalen, is dan moeilijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen