Uitvaart 20-jarige PSV-fan vindt plaats in Philips Stadion

3 september 2018, 20:43   Bijgewerkt: 3 september 2018, 21:13

De uitvaart van de 20-jarige PSV-supporter die vorige week overleed, vindt aanstaande zaterdag plaats in het Philips Stadion. Afgelopen zaterdag klonk er in de twintigste minuut al een indrukwekkend applaus voor de overleden Daniël. Nu heeft PSV ingestemd met het zeldzame verzoek.

De jonge Eindhovenaar was fervent PSV-supporter en student aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Vorige week overleed Daniël aan de gevolgen van de meningokokkenziekte. Vrienden van de student zette met succes een actie op touw voor een minuut van applaus tijdens de thuiswedstrijd van PSV tegen Willem II.

De landskampioen stemde in met het verzoek om de uitvaart in het stadion te houden. Thijs Slegers, perschef van PSV, legt aan het Eindhovens Dagblad uit waarom. "Daniël is op een bijzondere manier verbonden met PSV", licht woordvoerder Thijs Slegers toe. "Niet alleen als intens supporter, maar ook door werkzaamheden bij Studio040 (een Eindhovens nieuwsmedium, red.) kwam hij bij ons in het stadion en op De Herdgang."

PSV en Slegers realiseren zich dat er vaker zulke verzoeken kunnen komen. De club denkt daarom na over een protocol, aangezien uitvaartdiensten ook vaker op minder traditionele plekken plaatsvinden. "We willen daar op een correcte en waardige manier mee om kunnen gaan."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen