The Best: Messi niet genomineerd, Ronaldo, Salah en Modric wel

3 september 2018, 14:51   Bijgewerkt: 3 september 2018, 16:37

Een ding is zeker: Lionel Messi zal dit jaar niet verkozen worden tot Wereldvoetballer van het Jaar. De Argentijnse superster zat sinds 2007 altijd bij de laatste drie kanshebbers voor de prestigieuze prijs, maar ontbreekt ditmaal. Dat heeft de FIFA maandag wereldkundig gemaakt. De drie genomineerden zijn Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Mohamed Salah.

Sinds 2007 zat Lionel Messi altijd bij de laatste drie kanshebbers, maar dat is ditmaal niet het geval. Grootste oorzaak daarvan lijkt het tegenvallende WK te zijn. Ook in de Champions League hield het niet over wat Messi met FC Barcelona liet zien, al won hij wel de Spaanse landstitel en beker. Cristiano Ronaldo en Luka Modric zijn wel genomineerd en wonnen vorig seizoen met Real Madrid de Champions League.

Wordt Modric aan het einde van dit jaar verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar, dan zou dat voor hem dubbel fantastisch zijn. Vorige week werd hij bij de Champions League-loting door de UEFA al verkozen tot Men's Player of the Year. Die prijs ging dus aan de neus van Ronaldo voorbij, iets wat de Portugees maar moeilijk kon begrijpen. Modric kan desondanks terugkijken op een goed jaar, waarin hij de Champions League won en als aanvoerder van Kroatië met zijn land de WK-finale haalde.

Salah speelde geen rol van betekenis op het WK, maar deed in de Premier League en de Champions League van zich spreken. In de finale viel hij echter geblesseerd uit. De aanvaller van Liverpool brak het Premier League-doelpuntenrecord, door 32 keer te scoren in zijn debuutseizoen voor The Reds.

Twee Fransen in race voor trainersprijs

De FIFA maakte maandag ook de kanshebbers voor de andere prijzen bekend. Wat betreft de beste mannelijke trainers zijn Didier Deschamps, Zinedine Zidane en Zlatko Dalic in de race. Deschamps won met Frankrijk het WK, terwijl zijn landgenoot Zidane voor de derde keer op rij de Champions League won met Real Madrid. De Kroaat Dalic haalde tegen de verwachtingen in de WK-finale.

De winnaars worden op 24 september bekendgemaakt in Londen.

Wereldvoetballer van het Jaar

Cristiano Ronaldo

Luka Modric

Salah

Wereldvoetbalster van het Jaar

Ada Hegeberg

Marta

Dzsenifer Maroszan

Coach van het Jaar

Didier Deschamps

Zinedine Zidane

Zlatko Dalic

Keeper van het Jaar

Kasper Schmeichel

Hugo Lloris

Thibaut Courtois

Lees ook: Wiegman zit bij laatste drie en kan prijs prolongeren

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen