Speler van de Week: El Khayati laat liefhebbers watertanden

3 september 2018, 14:32

Er was natuurlijk maar één man die de Speler van de Week kon worden in de vierde speelronde van de Eredivisie en dat is Abdenasser El Khayati. De aanvaller van ADO Den Haag kende vorig jaar een uitstekend seizoen, leek weg te gaan maar bleef de Eredivisionist toch trouw. Gelukkig maar. Zaterdagavond liet de spelmaker in Kralingen (0-4) zien dat hij een heuse parel voor de Eredivisie is. Hij is deze week de Speler van de Week bij FCUpdate.nl. 

Was er geen interesse of wilde El Khayati (29) niet vertrekken? Het lijkt het laatste te zijn. In de zomer was Sheriff Tiraspol uit Moldavië een van de geïnteresseerde clubs. De technicus had daar een veelvoud kunnen verdienen van zijn ADO-salaris, maar is teveel liefhebber om puur voor de centen  in een krakkemikkig stadion te gaan spelen. En dus kwam een transfer, ondanks zijn twee treffers van vorige week tegen Fortuna Sittard niet van de grond.

{image[328547][right-half][]}En dat is voor ADO heel belangrijk. Zaterdag tegen Excelsior liet de aanvallende middenvelder zien waarom hij zo belangrijk is voor de ploeg van Alfons Groenendijk. Met een rake penalty tekende hij voor 0-1, de tweede treffer was een plaatsbal in de kruising en ook de derde en vierde goal mochten er zijn. Een laag verdekt schot in de korte hoek zorgde voor de 0-3 en El Khayati completeerde zijn vierklapper drie minuten later met een gedraaid schot in de verre hoek. Een rake penalty en drie prachtige doelpunt was de fijne opbrengst van een avondje Excelsior voor El Khayati.

De aanvallende middenvelder heeft door de interlandperiode een week rust en kan de balans van de eerste vier speelrondes op gaan maken. Hij zal tot de conclusie komen dat het eerste kwartet Eredivisie-duels van dit seizoen vruchtbaar waren. Hij staat al op zes treffers, slechts vijf minder dan zijn totaal van vorig jaar. Afgelopen seizoen was El Khayati al de grote roerganger bij ADO, dit voetbaljaar wordt het mogelijk nóg beter. Zaterdag was te zien dat met name de samenwerking met spits Tomas Necid, die twee assists verzorgde, veelbelovend is.

{image[328546][left-half][]}Na de wedstrijd tegen Excelsior stond de matchwinner met de bal in zijn hand de media te woord. Opgelucht was hij dat de transferperiode voorbij is en zijn focus volledig kan op wat hij het leukste vindt: voetballen. "De afgelopen maanden heb ik veel dingen aan mijn hoofd gehad. Veel belletjes, zaakwaarnemers die zich erin mengen. Ik kan niet ontkennen dat dit iets met je doet", sprak hij. "Maar ik voel me goed hier, ben gelukkig. Bij ADO weten ze wat ik wel en ook niet kan. Dat is makkelijker voetballen." Als de frêle middenvelder deze lijn doortrekt, komt er volgend jaar ongetwijfeld een prachtige club voor hem. 

Uitleg Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen