Zwolle-verdediger Marcellis stopt per direct met voetbal

3 september 2018, 13:34   Bijgewerkt: 3 september 2018, 15:29

Treurig nieuws uit Zwolle: Dirk Marcellis heeft zijn loopbaan per direct beëindigd. De dertigjarige centrale heeft te veel last van zijn knie en voelt zich zodoende genoodzaakt om per direct een punt te zetten achter zijn carrière, waarin hij tot drie interlands kwam. "Het is een lastige beslissing geweest om de knoop definitief door te hakken. Toch voelt dit in alles als de goede keuze, want als ik verder zou voetballen, breng ik mijn gezondheid in gevaar." 

"Met een goed gevoel kijk ik nu terug op mijn loopbaan. Met PSV won ik het landskampioenschap en de Johan Cruijff Schaal en met AZ de beker. Daarnaast ben ik trots op mijn drie interlands voor Nederland en mijn periode bij PEC Zwolle, waar ik na veel blessureleed bij AZ en een degradatie met NAC, nog drie mooie seizoenen heb gespeeld", laat hij weten via de officiële kanalen. "Via deze weg wil ik mijn familie en de supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun."

In de tweede wedstrijd van dit seizoen namens PEC Zwolle werd Marcellis in de rust gewisseld, waarna hij niet meer in actie kwam voor de Zwollenaren. De afgelopen seizoenen was hij een vaste kracht in Overijssel, waar hij wellicht nog actief blijft. "De intentie van beide kanten is, als dit allemaal is verwerkt, om met elkaar door te gaan. Hoe of wat is nu nog onduidelijk, maar ik ambieer geen rol als trainer."

Eerder kwam hij uit voor NAC Breda, PSV en AZ. Ook speelde hij drie interlands voor Oranje. In Alkmaar kampte Marcellis met veel blessures: zo stond hij lange tijd uit de roulatie met een kniekwetsuur, terwijl hij ook een gebroken middenvoetsbeentje had. Door nieuwe klachten aan zijn knie, voelt Marcellis zich dus genoodzaakt om per direct te stoppen.

Met Ouasim Bouy, Alessandro Tripaldelli en Thomas Lam legde PEC Zwolle in de laatste week nog de nodige defensieve versterkingen vast, om zo grote problemen te voorkomen. Desondanks is deze noodgedwongen beslissing uiteraard slecht nieuws voor trainer John van 't Schip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen