Son ontloopt dienstplicht: "Was fysiek helemaal kapot"

3 september 2018, 11:24

Het zijn zware weken geweest voor Heung-min Son. De buitenspeler kreeg van Tottenham Hotspur toestemming om met Zuid-Korea deel te nemen aan de Asian Games en dat was niet zonder reden. Bij toernooiwinst zou de aanvaller zijn dienstplicht ontlopen en dat is gelukt. Zaterdag werd Japan in de finale met 2-1 verslagen.

"Ik ben lang weggeweest bij mijn club", zei Son bij de huldiging van zijn ploeg in Seoul. Bij winst zouden Son en zijn ploeggenoten de verplichte dienstplicht van twee jaar ontlopen en dat is dus gelukt. "Mijn sportieve ambities hebben geen limiet. We kunnen nu de doelen bereiken die we willen."

Het was geen gemakkelijke klus voor Son en zijn ploeg om het toernooi te winnen. "Ik heb voor het eerst in mijn carrière zoveel duels in korte tijd gespeeld. Ik heb er veel van geleerd. Ondanks dat ik fysiek helemaal kapot was, wilde ik dat niet laten zien aan mijn teamgenoten. Ik heb veel offers gebracht voor de ploeg en de jongens zijn me gevolgd. Gelukkig hebben we dit goede resultaat behaald."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen