Berghuis respecteert Koemans keuze en is kritisch op het spel

3 september 2018, 08:28

Steven Berghuis baalt bij tijd en wijle van Feyenoord. De buitenspeler toonde zich ondanks de 4-2 overwinning op NAC Breda behoorlijk kritisch op zijn eigen ploeg. "Het is zo jammer dat het spel in sommige fases zó slordig is. Dat hoeft niet", analyseert de aanvaller, die baalt dat hij niet bij de selectie van het Nederlands elftal zit, maar optimistisch blijft over zijn toekomst in Oranje.

Dat vertelt hij tegenover RTV Rijnmond. "Soms gaat het bij ons te langzaam, twijfelen we. Daar zijn we heel erg mee bezig, maar juist in dit soort duels moet je goed voetbal op de mat leggen om makkelijk te winnen", vindt Berghuis, die zich af en toe openlijk ergert aan de keuzes die worden gemaakt. Ook dat gaat niet altijd goed. "Want daarmee haal ik mezelf uit mijn spel. Ik wil graag dat het goed gaat, maar snap soms niet waarom we sommige keuzes maken. Dan gaan we duels aan, terwijl de bal gewoon naar de grond moet."

Ondanks die slordige fases won Feyenoord in De Kuip wel van NAC Breda. Robin van Persie had weer een hoofdrol. "Dat hoeven we al bijna niet meer te benoemen, we weten inmiddels hoe goed hij is en dat we hem moeten zoeken. Of we niet te afhankelijk zijn? Nee, volgens mij zijn we niet afhankelijk van Robin. Het was een teamprestatie."

Oranje

Na de overwinning is er voor Berghuis een weekje relatieve rust, omdat hij niet werd geselecteerd voor het Nederlands elftal. Ronald Koeman belde de Feyenoorder een dag voor de bekendmaking van de selectie met die mededeling. "Ik respecteer die beslissing, maar natuurlijk wil ik er de volgende keer weer bij zitten. Ik scoor nu even niet, maar ben er niet bang voor dat dat heel lang aanhoudt. Ik creeer wel kansen en had er tegen NAC ook twee kunnen scoren. Maar ze zullen vroeg of laat wel weer vallen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen