Huntelaar happy: "Krijg meer voorzetten dan vorig seizoen"

3 september 2018, 07:59

Klaas-Jan Huntelaar had dit seizoen al een aantal wedstrijden waarin hij meermaals had moeten scoren, maar dat niet deed. Tegen Vitesse bewees de ervaren spits echter wederom nog van grote waarde te zijn bij Ajax. Een van de grootste pluspunten voor hem is dat hij dit seizoen meer ballen vanaf de zijkanten krijgt. "Er zijn er genoeg die voor de assist kunnen zorgen."

En wat is er lekkerder voor een aanvaller dan dat gegeven? "Ik ben niet ontevreden. We creëren veel kansen. Met Dusan Tadic, Hakim Ziyech en David Neres is er veel beweging. Er komen nu meer voorzetten dan vorig jaar", vertelt hij tegenover De Gelderlander over het duel met Vitesse (0-4), waarin Ajax uitstekend begon.

"Meteen de eerste kans raak. Voor ons viel alles goed. Meteen twee goals. Bij Vitesse verdween meteen alle geloof in een goed resultaat." Ondanks de midweekse wedstrijd in Oekraïne viel alles goed voor de Amsterdammers. "We staan er goed op, denk ik. Dat bewijst deze wedstrijd wel."

Champions League: "Doel is de groepszege"

In de Champions League zijn de rollen echter omgedraaid ten opzichte van de Nederlandse competitie en mag Ajax vol aan de bak met Bayern München, Benfica en AEK Athene. Huntelaar: "De uitgangspositie is overwinteren. Maar natuurlijk mikken we ook zeker op een tweede plek. Sterker: het doel is de groepszege. Dat is sport. Alles is mogelijk. Bayern is natuurlijk van een hoger niveau. Dat is de favoriet in de groep. Maar ik kan niet voorzien wat daar gebeurt. Wij willen het hoogst haalbare."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen