Van Hanegem breekt lans: "Maak Sneijder assistent bij Oranje"

3 september 2018, 07:32

Willem van Hanegem vindt dat Wesley Sneijder snel een officiële rol moet krijgen bij het Nederlands elftal. De Kromme breekt een lans voor de recordinternational, die komende donderdag tegen Peru afscheid neemt bij Oranje. "Onze recordinternational verdient niet alleen een mooi afscheid tegen Peru, maar ook een mooie behandeling na zijn loopbaan, lijkt mij."

Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Ik las dat de gestopte Hedwiges Maduro uit het niets assistent mocht worden bij Jong Oranje. Volgens mij zonder enige ervaring als trainer. Dan zou ik, als ik bij de KNVB werkzaam was, Sneijder straks toevoegen aan de staf van het echte Oranje", vindt Van Hanegem, die als assistent-bondscoach nog betrokken was bij het debuut van Sneijder.

"We verloren in Glasgow van Schotland en we puzzelden over de thuiswedstrijd. De jonge Sneijder stond te trappelen en we zochten iemand die het spel met strakke passing kon versnellen en verleggen. Sneijder was de man en hij maakte het waar. Ik vond het mooi dat hij vaak stralend vertelde dat hij met Rafael van der Vaart het middenveld wilde vormen van Oranje", herinnert het Feyenoord-icoon. Oranje won de return in eigen huis met liefst 6-0 en plaatste zich voor het Europees Kampioenschap van 2004.

Bovendien valt het afscheid van Sneijder mogelijk samen met het debuut van Frenkie de Jong in Oranje, die er voor het eerst bij is onder Koeman. Van Hanegem juicht het toe. "Ik heb in nogal wat columns aangegeven dat we met een groot talent te maken hebben. Dan is de reactie in Nederland zo dat er altijd mensen opstaan om te wijzen op wat hij allemaal niet beheerst. Maar De Jong heeft alles. Ik ben nieuwsgierig hoe hij zich zal manifesteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen