Serie A: Napoli lijdt eerste nederlaag, Atalanta zit in een dip

2 september 2018, 22:32

Napoli is in de derde speelronde van de Serie A onderuit gegaan tegen Samporia (3-0). i Partenopei was zondagavond getuige van een werelddoelpunt van Fabio Quagliarella (foto). Atalanta beleefde met de nederlaag tegen Cagliari (0-1) ook een vervelende avond.

Sampdoria - Napoli 3-0

De keuze om Marek Hamsik en José Callejon rust te geven, is Carlo Ancelotti door komen te staan. Napoli leed op bezoek bij Sampdoria de eerste nederlaag van het seizoen. Waar het in de wedstrijden tegen Lazio en AC Milan nog terugkwam van een achterstand, lukte dat niet tegen Sampdoria. De counter van de thuisploeg was levensgevaarlijk en dat leverde ook de 1-0 van Gregoire Defrel, die fraai raak schoot. Diezelfde Defrel maakte ook de 2-0. Hij haalde van dichtbij de trekker over. Vooral de defensie van Napoli zag er niet goed uit. Het hoogtepunt was het werelddoelpnt van Quagliarella. Al springend toucheerde de 35-jarige vedette de bal met de hak en gaf hij David Ospina het nakijken. Hij bepaalde daarmee ook de eindstand en zal Napoli in de achtervolging moeten op Juventus, dat zaterdag al won. Voor Sampdoria was dit de eerste overwinning van het seizoen.

Atalanta - Cagliari 0-1

Atalanta zit in een dip. De ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer werd donderdag uitgeschakeld in de Europa League en moest zondag een nederlaag slikken in de thuiswedstrijd tegen Cagliari. Nicolò Barella maakte het enige doelpunt, wat Cagliari de eerste drie punten van het seizoen opleverde. De Roon kan de bittere smaak van de recente resultaten wegspoelen bij Oranje, waar hij zich maandag meldt. Hateboer kreeg geen uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman.

Overige uitslagen:

Fiorentina - Udinese 1-0

Chievo - Empoli 0-0

Lazio - Frosinone 1-0

Sassuolo - Genoa 5-3

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen