Van den Brom: "Vertrouwen hebben jongens niet waargemaakt"

2 september 2018, 21:53

John van den Brom zag zondagmiddag een AZ dat zonder bal slecht speelde. De Alkmaarders gingen met 3-2 onderuit op bezoek bij Heracles Almelo. Voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Feyenoord heeft dat mogelijk gevolgen voor de basiself. "Het vertrouwen dat wij aan de jongens hebben gegeven, hebben zij niet waargemaakt", aldus Van den Brom.

"We verliezen en dan kun je altijd nadenken of je niet iets ander moet gaan doen", zegt Van den Brom tegen de NOS. De trainer van AZ was niet te spreken over het spel van zijn ploeg zodra de bal niet in bezit was. "Aan de bal waren we best goed, dat klinkt gek als je verliest. Er zijn ook momenten dat je de bal niet hebt. Met elkaar moet je het voor elkaar krijgen om in de duels te komen. Vanmiddag hebben we daar heel slecht op geanticipeerd."

Aan het begin leek er weinig aan de hand. AZ kwam op een voorsprong door Myron Boadu. Maar daarna ebde het weg. "Basisdingen moeten altijd tot uiting komen. Dat heb ik veel te weinig gezien. Je hebt zaken die je moet blijven doen als je de bal niet hebt. De jongens hebben zovaak laten zien dat ze dat heel goed beheersen. Als je dingen vraagt die ze niet beheersen, valt er niets te verwijten. Maar we hebben het nu over iets wat meestal goed verzorgd is."

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen