Barça maakt na achterstand acht goals tegen Huesca

2 september 2018, 21:22   Bijgewerkt: 2 september 2018, 23:58

Na een valse start heeft FC Barcelona zondagavond uitgehaald tegen La Liga-debutant SD Huesca. Brutaal pakte de nieuwkomer een rappe voorsprong en hadden de bezoekers halverwege ook nog uitzicht op een goed resultaat. Maar in de tweede helft maakte Barça het verschil: 8-2.

Huesca debuteert alleraardigst in de Primera División. In hun eerste wedstrijd op het hoogste niveau werd Eibar verslagen (1-2) en ook Athletic Bilbao kreeg Huesca niet klein (1-1). Het sprookje kreeg in Camp Nou een nieuw hoofdstuk. Hoewel de club, in 1910 opgericht door fans van Barcelona, de flink de boot in ging was er wel de verrassende voorsprong. Cucho scoorde met zijn hoofd en dwong Barça tot een achtervolging.

De regerend kampioen wilde profiteren van de nederlaag die Atlético Madrid leed tegen Celta de Vigo. Ondanks de vroege achterstand, profiteerde Barcelona optimaal. In de zestiende minuut tekende Lionel Messi voor de gelijkmaker. De Argentijn kapte, draaide en rondde vervolgens af. Door een eigen doelpunt van Jorge Pulido. Luis Suaréz tikte op randje buitenspel de 3-1 binnen. Het bleef een wedstrijd omdat Alex Galar vlak voor rust de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam.

Het sprankje hoop van Huesca was in de tweede helft rap verdwenen. Barcelona trapte het gaspedaal in en boekte uiteindelijk een dikke zege. Ousmane Dembele, Ivan Rakitic, Messi en Jordi Alba pikten allemaal hun doelpuntje mee. Het slotakkoord was voor Suárez, die in blessuretijd een penalty benutte.

[a,https://www.instagram.com/fcupdate_nl/,_blank,

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen