Watford blijft maar verrassen en klopt ook Spurs

Watford blijft maar verrassen en klopt ook Spurs

2 september 2018 – Watford blijft verrassen in de Premier League. The Hornets bonden zondag ook Tottenham Hotspur aan de zegekar (2-1) en gaat de club de interlandperiode in als mede-koploper van de Premier League. In een geweldige tweede helft wonnen de ploeggenoten van Daryl Janmaat met 2-1 van Tottenham. De Spurs kwamen nog door een merkwaardig doelpunt op een 0-1 voorsprong, maar na twee standaardsituaties toonde Watford een enorme wilskracht en wist het de 2-1 over de streep te trekken.In de eerste helft gebeurde er nog weinig. Tottenham, dat begon met Michel Vorm in de basis, was de eerste tien minuten de betere ploeg, maar kreeg niet echte een uitgespeelde kans. Tottenham had vooral veel de bal in de eerste helft. Na dik tien minuten kreeg Tottenham een kleine kans. Toby Alderweireld gaf de bal lang op Dele Alli die in één keer doorkopte op het doel. De Engelsman zag zijn inzet net over vliegen.

Watford kon in het resterende deel van de eerste helft makkelijk mee met de Spurs. Christian Kabasele had alleen in de eerste helft wel zijn handen voaan Lucas, maar ook hij kon de ban niet breken voor de mannen van Mauricio Pochettino. Watford drong meer aan, maar kreeg in de eerste helft geen gevaarlijke kans.

In de tweede helft was alles anders. Waar de eerste helft saai was door een goed verdedigend Watford en een slecht aanvallend Tottenham kantelde de wedstrijd in de tweede helft. Tottenham kwam tien minuten na rust op voorsprong door een merkwaardig eigen doelpunt van Abdoulaye Doucouré. Er was miscommunicatie tussen Kabasele en keeper Ben Foster en hierdoor kon Lucas de bal voorzetten. De bal kwam ongelukkig tegen de buik van de Fransman en zo werd het 0-1.

Na ruim een uur viel de gelijkmaker. José Holebas nam een vrije trap en het was Troy Deeney die de 1-1 in het doel knikte. Een kwartier voor tijd kwam het winnende doelpunt. Uit een corner kopte Craig Cathcart binnen voor de 2-1. Tottenham verloor in een kwartier helemaal de controle en wist de gelijkmaker niet te forceren. Hary Kane was nog heel dichtbij met een kopbal die net over vloog, maar meer wist Tottenham niet te creëren.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020