Heracles herstelt zich na oorwassing en klopt AZ

Heracles herstelt zich na oorwassing en klopt AZ

2 september 2018 – Heracles Almelo heeft zich zondagmiddag goed herpakt na de 5-0 nederlaag tegen Willem II van vorige week. In Almelo wonnen Heraclieden met 3-2 te van AZ. Heracles kwam vroeg op achterstand, maar herstelde zich snel. Mohammed Osman, Kristoffer Peterson en Lerin Duarte zorgden voor de treffers aan Almelose zijde. Spitsen Myron Boadu en Bjørn Johnsen maakten de doelpunten voor AZ.Heracles begon de wedstrijd erg slap en leek op weg naar weer een dramatische middag. Al na twee minuten stonden de Heraclieden op achterstand. De Alkmaarse aanvalstandem Oussama Idrissi met Boadu bleek al gauw een last voor Heracles te zijn. Idrissi gaf de bal vanaf de linkerkant aan spits Boadu, hij versnelde in de zestien en schoot vanuit een moeilijke hoek knap raak. AZ had de touwtjes volledig in handen in de eerste twintig minuten en creëerde via opkomende backs Thomas Ouwejan en Jonas Svensson enkele mogelijkheden.

Mats Seuntjens en Teun Koopmeiners probeerden het met schoten van afstand, maar het was keeper Janis Blaswich die eenvoudig kon redden. Na twintig minuten trok Heracles Almelo dan eindelijk uit haar schulp onder aanvoering van middenvelder Osman. Osman ontving de bal op het middenveld en schoot vervolgens kiezelhard raak in de kruising. Keeper Marco Bizot dook nog wel richting de hoek, maar was kansloos.

AZ leek even van slag door deze gelijkmaker, waar Heracles juist alleen maar meer vertrouwen kreeg. Het was opnieuw Osman die met schoten van afstand probeerde. Bizot redde tot tweemaal toe zeer moeizaam. Even was er sprake van een eventuele handsbal in de zestien van Ron Vlaar. De VAR in Zeist bekeek het moment, maar zag er geen penalty in.

In de tweede helft ging Heracles vrolijk verder waarmee de ploeg van Frank Wormuth in de eerste helft geëindigd was. AZ werd vroeg onder druk gezet en Heracles zat er bovenop. Uitblinkers Peterson en Brandley Kuwas bezorgden de AZ-backs een moeilijke middag. De buitenspelers zorgden met hun dribbels en fraaie acties voor de nodige dreiging aan Almelose kant. Spits Adrian Dalmau kreeg meerdere voorzetten van de vleuelspelers. Bizot had hierop in eerste instantie nog een antwoord, maar moest na amper vijf minuten spelen toch zijn meerdere erkennen in een schot van Peterson.

Een corner van Heracles bleef hangen in de zestien en de Zweed plaatste de bal met de binnenkant van de voet hoog in het doel. Heracles ging hierna op zoek naar de derde treffen. Na een uur spelen ging Duarte aan de wandel met de bal, vanaf de rechterkant trok hij naar binnen en schoot hij mooi raak in de verre hoek. AZ wasde gehele tweede helft de onderliggende partij, via invaller Johnsen kwam het vijf minuten voor tijd nog wel terug tot 3-2, maar de aansluitingstreffer kwam te laat. Wormuth kan trots zijn op de reactie van zijn ploeg na de oorwassing van vorige week. Het veldspel van AZ zal collega John van den Brom zorgen baren.

Opstellingen en beoordelingen*
Heracles Almelo: Janis Blaswich 6,5; Wout Droste 7, Maximilian Rossmann 6,5, Robin Pröpper 7, Bart van Hintum 6,5; Mohammed Osman 8, Lerin Duarte 7,5 (86. Stephen Sena -) Alexander Merkel 7 (84. Yoell van Nieff - ); Kristoffer Peterson 8, Adrian Dalmau 6,5 (78. Silvester van der Meer - ), Brandley Kuwas 7,5.

AZ Alkmaar: Marco Bizot 7; Jonas Svensson 6,5, Pantelis Hatzidiakos 5, Ron Vlaar 5,5 (59. Albert Gudmundsson 6,5) Thomas Ouwejan 5,5; Teun Koopmeiners 6, Guus Til 6, Frederik Midtsjø 6; Mats Seuntjens 5 (46. Dorin Rotariu 6), Myron Boadu 6,5, Oussama Idrissi 6,5 (63. Bjørn Maars Johnsen 6,5)

Man of the match: Kristoffer Peterson

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 maart 2019

  2. dinsdag 19 maart 2019