Vierklapper El Khayati bezorgt ADO zege bij Excelsior

1 september 2018, 22:03

Abdenasser El Khayati heeft vrijdagavond met vier doelpunten hoogstpersoonlijk ADO de zege geschonken bij Excelsior: 2-4. Twee keer vond El Khayati het doel voor rust, na de pauze was hij ook nog eens twee keer trefzeker. De goal vlak voor de thee was het mooiste, vanaf een meter of twintig krulde hij de bal in de kruising. Excelsior leek nog even terug te komen door twee snelle goals, maar ADO keerde verdiend met de punten huiswaarts.

Na het verstrijken van de transferdeadline vrijdagavond haalde iedereen bij ADO opgelucht adem. El Khayati heeft geen contract bij een andere club getekend en speelt in ieder geval het komende half jaar gewoon nog in het groen-geel. De spelmaker, vorig seizoen goed voor elf goals in de Eredivisie inclusief play-offs, bleef tot ieders verbazing. In het nieuwe seizoen liet hij direct zijn waarde zien, hij scoorde al twee keer beide tegen Fortuna Sittard vorige week.

Dit keer ging hij met ADO op bezoek bij Excelsior, dat tot nu toe één punt meer had gepakt (4). Vorige week was het bij Feyenoord tegen de eerste nederlaag aangelopen, terwijl ADO vorige week de eerste zege boekte. El Khayati scoorde toen uit een strafschop en miste er ook één, toch mocht hij tegen Excelsior weer vanaf elf meter aanleggen. In de 21ste minuut kreeg ADO namelijk een penalty, gestuntel achterin door Hervé Matthys (dom balverlies) en Lorenzo Burnet (haken Elson Hooi) kwam Excelsior duur te staan. El Khayati wist wel raad met het buitenkansje en schoot rustig raak.

De 0-1 kwam niet uit de lucht vallen, Excelsior oogde machteloos tegen het sterkere ADO Den Haag en mocht van geluk spreken dat doelman Sonny Stevens ADO-aanwinst Tomás Necid en El Khayati van scoren afhield. Met 0-1 leken beide ploegen te gaan rusten, maar El Khayati had het hoogte punt van de eerste helft tot de allerlaatste seconde bewaard. Hij kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal werkelijk schitterend in de kruising: 0-2. Excelsior, dat alleen via Ryan Koolwijk gevaar had gesticht, kreeg zo vlak voor de pauze een flinke mentale klap te verwerken.

De doelpuntendrift van El Khayati was na rust nog niet gestild, in het eerste deel van de tweede helft deed de topscorer opnieuw van zich spreken. Na 66 minuten verraste El Khayati iedereen door hard en laag raak te schieten in de korte hoek en drie minuten later krulde hij de bal opnieuw in de verre hoek. Met vier goals velde hij het vonnis van Excelsior, dat achterin zeer kwetsbaar was en voor een hele grote nederlaag moest gaan vrezen.

De Eredivisie zou de Eredivisie niet zijn als ADO het tot dan toe kansloze Excelsior terug in de wedstrijd liet komen. In een tijdsbestek van vijf minuten na de 0-4 van El Khayati vocht Excelsior zich terug naar 2-4. Eerst was het Mikael Anderson die beheerst raak schoot uit de counter en een minuut later vond invaller Denis Mahudov het net via de binnenkant van de paal. Zo was het ineens weer spannend en het nog spannender geworden als Mahmudov zijn tweede zou maken. De van FC Dordrecht overgekomen aanvaller schoot echter tegen keeper Indy Groothuizen.

Dat was eigenlijk de laatste kans van Excelsior in de wedstrijd, in het laatste kwartier bleef ADO eenvoudig overeind. De vier goals van El Khayati waren dus genoeg voor de Haagse zege, om hem daarvoor te bedanken haalde trainer Alfons Groenendijk zijn middenvelder nog naar de kant in blessuretijd, El Khayati kreeg zo zijn welverdiende publiekswissel. ADO klom over Excelsior heen in de stand en is terug te vinden in het linkerrijtje.

Opstellingen en beoordelingen*:

Excelsior: Sonny Stevens 5.5, Jeffrey Fortes 5, Jurgen Mattheij 4.5, Hervé Matthys 4, Lorenzo Burnet 3, Jerdy Schouten 6, Ali Messaoud 4.5 (46. Denis Mahmudov 5), Ryan Koolwijk 5.5, Mikael Anderson 5.5 (80. Marcus Edwards -), Elías Már Ómarsson 5 (88. Anouar Hadouir -), Luigi Bruins 4.

ADO Den Haag: Indy Groothuizen 5, Giovanni Troupée 5, Tom Beugelsdijk 5.5, Wilfried Kanon 6, Aaron Meijers 6, Lex Immers 6, Abdenasser El Khayati 10 (90+2. Nick Kuipers -), Dion Malone 6.5, Sheraldo Becker 6, Tomás Necid 6, Elson Hooi 6.5 (79. Melvyn Lorenzen -).

Man of the match: Abdenasser El Khayati

Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen