Chelsea wint weer, matige beurt PL-landgenoten

1 september 2018, 17:52

Chelsea blijft maar doordenderen in Engeland. Onder leiding van Maurizio Sarri werd ook de vierde wedstrijd in de Premier League gewonnen van Bournemouth, dat met Nathan Aké in de basis speelde. Verder pakten Rajiv van la Parra en Terence Kongolo met Huddelsfield Town een punt, terwijl Patrick van Aanholt met Crystal Palace verloor.

Chelsea – Bournemouth: 2-0

De nieuwe manager Maurizio Sarri had zich bij Chelsea geen betere seizoenstart kunnen wensen. De Londenaren wonnen de eerste drie wedstrijden en ook tegen Bournemouth werden drie punten gepakt. De ploeg van Nathan Aké hield lange tijd stand, maar boog twintig minuten voor tijd het hoofd: de Spanjaard Pedro beslechtte de muur van de bezoekers en zorgde opluchting bij Sarri. Eden Hazard maakte vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde: 2-0.

Everton – Huddelsfield Town: 1-1

Het Nederlands getinte Huddelsfield Town kwam goed voor de dag op bezoek bij Everton. Met Rajiv van la Parra en Terence Kongolo in de basis kwamen de bezoekers na een dik half uur zelfs op voorsprong. Philip Billing kreeg Goodison Park stil, maar niet voor lang: twee minuten na de openingstreffer zorgde Dominic Calvert-Lewin voor de gelijkmaker: 1-1. En daar bleef het ondanks kansen op meer voor beide ploegen ook bij.

Crystal Palace – Southampton: 0-2

Patrick van Aanholt was zoals gebruikelijk een van de backs bij Crystal Palace. De Nederlander speelde de hele wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat de gasten met de punten aan de haal ging. Danny Ings zorgde twee minuten na rust voor de 0-1. Palace probeerde het wel, maar liep in de slotseconde nog tegen een tweede tegentreffer aan.