Bundesliga: Wout Weghorst goud waard, 'rode' Jetro Willems

1 september 2018, 17:25   Bijgewerkt: 2 september 2018, 09:42

In de Bundesliga hebben de Nederlanders zich duidelijk een plek in de spotlights verschaft. Dat deden ze op verschillende manieren. Matchwinner Wout Weghorst maakte namelijk zijn eerste goal voor VfL Wolfsburg, terwijl Jetro Willems namens Eintracht Frankfurt een oliedomme rode kaart pakte.

Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg: 1-3

De Bundesliga had in speelronde één al kennis gemaakt met Wout Weghorst. De van AZ overgenomen spits kreeg in zijn eerste wedstrijd in het shirt van Wolfsburg rood, maar de VAR draaide die beslissing terug. Tegen Bayer Leverkusen mocht Weghorst dus gewoon beginnen en hij liet voor het eerst zijn voeten spreken. De spits tekende tien minuten na rust voor de 1-2, nadat Leverkusen eerst op voorsprong kwam via Leon Bailey en Wolfsburg vervolgens langszij kwam. Het werd ook nog 1-3, dankzij een goal van Renato Steffen.

Eintracht Frankfurt – Werder Bremen: 1-2

Daar waar Weghorst uitblonk, daar liet Jetro Willems zich juist van zijn slechtste kant zien. De oud-back van PSV mocht in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen al na een half uur vertrekken. De verdediger kreeg rood na een slaande beweging. Op dat moment stond Frankfurt al met 0-1 achter. Het Willems-loze Eintracht kwam via een andere oud-Eredivisionist langszij: Sébastien Haller benutte tegen de club van Davy Klaassen, die de hele wedstrijd speelde, een strafschop in de tweede helft: 1-1. Genoeg voor de winst was het niet, want Milot Rashica schoot Werder naar de drie punten in de blessuretijd.

Overige uitslagen:

1899 Hoffenheim – SC Freiburg: 3-1

1.FC Nürnberg – FSV Mainz 05: 1-1

FC Augsburg – Borussia Mönchengladbach: 1-1

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen