Van Leer wil eerherstel: "Heb een klotejaar gehad"

1 september 2018, 14:16

Benjamin van Leer is blij dat NAC Breda hem dit seizoen huurt van Ajax. De keeper zat in Amsterdam in een uitzichtloze positie en krijgt dit voetbaljaar de kans om extra vlieguren te maken. Daar is hij content mee.

In 2017 transfereerde Van Leer van Roda JC naar Ajax. Die overstap werd geen succes. "Ik heb een klotejaar gehad. Eerst een enkelblessure waarvan het herstel langer duurde dan verwacht en midden december een kruisbandblessure", zegt Van Leer tegen BN De Stem. "Ik weet wat ik kan en ik weet dat ik mij op trainingen ontwikkeld heb. Het niveau bij Ajax is heel hoog. In het begin voelde het als een draaimolen. De balsnelheid, het inspelen, het kaatsen; aan alles merkte ik dat het sneller ging. De schoten zijn harder, preciezer en meer in de hoek."

Van Leer leek de tweede keeper achter Andre Onana te worden, maar zag dat Kostas Lamprou de voorkeur kreeg. "De trainer heeft gezegd dat Kostas het goed heeft gedaan toen ik geblesseerd was. Ik had er best moeite mee, omdat ik met hoge verwachtingen naar Ajax ben gegaan. Ik wilde eerste keeper worden als Onana weg zou gaan, dat was de bedoeling. Daarom tekende ik daar. Door blessures werd het een lastig verhaal, vervelend voor mij. Maar het is niet anders, inherent aan een topclub. Als jij er niet staat, staat iemand anders op die plek. De één z'n dood is de ander z'n brood. Dat is de realiteit, dat is topsport."

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen