Lukkien: "Hadden de zege over de streep moeten trekken"

1 september 2018, 10:58

FC Emmen zag vrijdag een vrijwel zeker lijkende overwinning alsnog in een remise eindigen. Een 1-0 voorsprong tegen De Graafschap werd door de promovendus in de slotminuten verspeeld. Trainer Dick Lukkien is daar niet blij mee.

"Als je zoveel energie steekt in het maken van de verdiende goal en die valt, dan moet je de zege over de streep trekken", zegt Lukkien tegen RTV Drenthe. "Dat dat ons niet lukt moeten we onszelf verwijten, al besef ik dat ik niet neutraal ben. Persoonlijk vind ik namelijk dat we meer druk op die voorzet moeten geven waaruit die goal valt en daarna veel beter in duel moeten gaan met Fabian Serrarens. Maar als neutrale toeschouwer, en dat is voor mij lastig, zou je kunnen zeggen dat die voorzet met uiterste precisie wordt voorgegeven."

Lukkien ziet het ondanks de late tegengoal niet als een 'nederlaag'. "Dat vind ik overdreven. Natuurlijk balen we van de gelijkmaker, maar het spel geeft me voldoende vertrouwen voor de rest van het seizoen. We staan op een punt gemiddeld. Heb je dat aan het einde van het seizoen, dan denk ik dat we er in één keer inblijven. Maar het klopt, voor zes punten had ik getekend maar vier punten is misschien wel reëel." 

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen